Det var med stor hjælp fra futsal-landsholdet, at det onsdag lykkedes Danmark at stille et hold til testkampen ude mod Slovakiet.

Syv futsal-spillere endte med at være en del af truppen. Og det selvom flere af dem undervejs modtog ubehagelige beskeder - og fik et opkald fra selveste landsholdsanfører Simon Kjær.

»Han ringede og forklarede situationen, men det var ikke, fordi han direkte prøvede at tale os fra det. Vi fra futsal-landsholdet talte også vores sag, og vi forklarede, at vi frygtede, at det kunne gå ud over holdet, hvis vi ikke stillede op til kampen mod Slovakiet.«

»Det kunne han jo godt se, og der var egentlig ikke så meget mere i det,« fortæller Rasmus Johansson, youtuber og futsal-landsholdsspiller.

Målmand Christoffer Haagh i aktion mod Slovakiet.
Målmand Christoffer Haagh i aktion mod Slovakiet. Foto: RADOVAN STOKLASA
Vis mere

Også vikarlandsholdsmålmand Christoffer Haagh bekræfter, at landsholdsanføreren ringede til futsal-landsholdsspillerne.

»Ja, futsal-gruppen fik en opringning fra repræsentanter fra Spillerforeningen og landsholdet. Han ville komme med sit syn på sagen, men han kunne også godt forstå vores argumenter. Det foregik i en fin tone,« fortæller målmanden.

Simon Kjær nægtede efter søndagens 2-0-sejr over Wales at takke landsholdsvikarerne, der potentielt har reddet dansk fodbold for hårde sanktioner.

»Man tager en side i en konflikt. Jeg kan læse, at de forventer en tak. Men vi kan ikke takke dem, for det var ikke vores side, de tog,« sagde Simon Kjær søndag aften.

Simon Kjær giver autografer og selfies til landsholdsfans.
Simon Kjær giver autografer og selfies til landsholdsfans. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Sevilla-spillerens udtalelse udløste efterfølgende stor vrede på de sociale medier - men Christoffer Haagh lægger ikke så meget i Kjærs manglende taknemmelighed.

»Det har jeg det egentlig fint nok med. De føler, at vi har taget DBU's parti. Så jeg har ikke forventet, at han eller de andre landsholdsspillere ville gå ud og sige tak til os. Det kan jeg sagtens forstå.«

»Jeg gik ind i det her, fordi jeg ville sikre, at der ikke skete noget med min store passion, futsal. Jeg ville beskytte mine interesser, ligesom Simon Kjær vil beskytte sine interesser. Så jeg kan godt forstå, at han ikke ville sige tak - men jeg synes bare, det er synd, at der skal peges så mange fingre fra alle sider,« fortæller Christoffer Haagh.

Vikarlandsholdet slap fra udekampen mod de slovakiske stjerner med et ærefuldt 0-3-nederlag.