Kevin Magnussen frygtede det efter kvalifikationen på Shanghai International Circuit: At Kinas Grand Prix kunne blive en gentagelse af løbet i Bahrain for 14 dage siden.

Og han havde ret.

Som I Bahrain startede han i top-10, men sluttede efter en lang, frustrerende eftermiddag på 13.-pladsen.

»Vi havde bare ikke farten i dag! Kvalifikationen har jo været OK i de tre løb vi har indtil nu, men vi skal have styr på vores race-pace,« sagde Magnussen efter løbet.

Foto: THOMAS PETER
Vis mere

Han startede fra niende position, men blev næsten omgående overhalet af sin teamkammerat Romain Grosjean, der kom i mål på 11.-pladsen.

»Jeg røg bag Romain i starten, men der var i alle tilfælde ikke så meget at gøre på en dag som i dag.«

Resten af eftermiddagen var Magnussen nærmest chanceløs, og røg baglæns ned gennem feltet til slutplaceringen som nummer
13.

»Jeg forstår det ikke rigtig,« sagde han efter løbet.

Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

»Det er frustrerende. Og det er ikke nemt, men det er noget vi skal have styr på.«

Efter to omtrent identiske løb i Bahrain og Kina ligner Haas VF19 en bil, der på sit nuværende udviklingsstade er rigtig hurtig over en enkelt omgang – men ikke nær så effektiv over en hel løbsdistance.

»Jo - det var andet løb i træk, vi oplevede det samme. Men det er for tidligt at sige, om der er tale om et mønster,« sagde Magnussen.

»Bilen er jo ikke dårlig – vi har haft begge biler i Q3 i alle tre løb i år. Men der er noget, der ikke fungerer i løbet. Det er det eneste, der mangler, men det er også det vigtigste. Der er noget at tage fat på!«

Foto: James Moy
Vis mere

Mercedes scorede i Kina deres tredje dobbeltsejr i træk. Lewis Hamilton tog allerede på de første meter føringen fra sin teamkammerat Valtteri Bottas, der fik for meget hjulspin fra sin pole position.

»Det var starten der blev afgørende,« bekræftede Hamilton.

Resten af løbet dominerede det tyske team, der undervejs præsterede et imponerende dobbelt-pitstop, hvor Hamilton og Bottas kom i pit omtrent samtidig.

»Det er et fantastisk resultat for hele teamet, der virkelig har knoklet hårdt. Men det har ikke været en nem weekend – vi kom jo her til Kina efter et løb i Bahrain, hvor Ferrari var virkelig hurtigere,« fortsatte Hamilton.

Ferrari oplever omtrent det samme som Haas: Teamet har en god bil under kvalifikationen, men kan ikke følge med Mercedes i løbene.

Sebastian Vettel sluttede på tredjepladsen foran Max Verstappen (Red Bull-Honda) og Charles Leclerc i den anden Ferrari.

»Vores bil har potentialet, men kan ikke omsætte det til resultater,” sagde Vettel efter løbet. ”Det er noget, vi skal arbejde med!«

Det næste løb i Formel 1-VM 2019 afvikles på den atypiske gadebane i Azerbaijans hovedstad Baku om 14 dage.