En 21-årig fodboldtræner er blevet smidt ud af Brøndbys amatørafdeling, efter han er blevet sigtet for grooming og blufærdighedskrænkelser på nettet.

Det kan BT nu fortælle.

Politiet har sigtet ham for grooming og blufærdighedskrænkelse af drenge i alderen 11 til 15 år. Ifølge politiets sigtelse er i alt 39 drenge blevet kontaktet via Facebook, hvor han har fået dem til at sende nøgenbilleder af dem selv ved at udgive sig for at være en ung pige.

»Vi kan bekræfte, at vi samarbejder med Vestegnens Politi vedrørende varetægtsfængslingen af en 21-årig mand, der er anklaget for blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno,« siger bestyrelsesformand for Brøndbyernes Idrætsforening, Christian Barrett, i en meddelelse til BT.Amatørafdelingen, hvor den sigtede var frivillig træner for et af ungdomsholdene, har ikke noget at gøre med den professionelle afdeling af klubben, Brøndby IF, der driver klubbens Superligahold.

Manden meldte sig som frivillig i amatørafdelingen, der er blandt Danmarks største målt på medlemmer, tilbage i august 2015, og da han blev varetægtsfængslet i maj, stoppede klubben øjeblikkeligt samarbejdet med den 21-årige.

»Sammen med Vestegnens Politi har vi informeret forældrene for det pågældende hold om varetægtsfængslingen og de pågående undersøgelser af den 21-årige mand. Det er vigtigt at pointere, at alle anklager p.t. relaterer sig til hændelser, som er sket via elektroniske medier uden for klubbens domæne.«

»Det er stærkt ubehageligt for alle i og omkring klubben, og vi tager sagen meget alvorligt. Det er vigtigt, at klubbens mange børn og unge kan færdes trygt i klubben, og at forældrene kan forvente, at det i Brøndbyernes Idrætsforening er trygt at være barn,« lyder det fra Barrett

Fodboldtræneren var desuden ansat i en vuggestue som pædagog, mens han også havde sin daglige gang i en ungdomsklub i Albertslund. Politikommissær Ole Nielsen fra Vestegnens Politi oplyser til BT, at man har efterforsket, hvorvidt den sigtede har udnyttet sin position overfor børnene i disse sammenhænge.»Når man efterforsker en sag som denne, kigger man selvfølgelig på alle sider af sagen, men intet tyder på, at det er tilfældet,« siger han til BT.

Den 21-årige mand var ikke tidligere straffet og havde en ren børneattest, da han blev ansat som fodboldtræner.

»Som forening er vi meget beviste omkring arbejdet med børn og unge. Ved ansættelse søger vi om Børneattester på alle frivillige og ansatte, som har deres gang i klubben, ligesom vi hvert år søger børneattester på alle frivillige og ansatte så vi altid har opdaterede informationer. I tillæg har vi en lang række regler for, hvordan man som træner gebærder sig omkring ungdomsspillerne. For eksempel må børnene ikke fotograferes i omklædningssituationer, og der skal altid være to voksne i omklædningsrummet, ligesom der altid skal være mindst to voksne med på trænings- og turneringsture.«

»Vi vil gerne takke Vestegnens Politi for deres håndtering af sagen og en stor tak til alle i vores forening, der har vist et stort fællesskab i en tragisk situation,« forklarer Christian Barrett.

Vestegnens Politi oplyser, at efterforskningen af sagen er afsluttet og videregivet til anklagemyndigheden.