Landsholdsprofilen Daniel Wass har til sommer kontraktudløb i Valencia, og det vil sige, at han efter nytår kan tillade sig at tale frit med alle klubber.

Meget tyder på, at én af Kasper Hjulmands sikreste kort vender hjem til Superligaen, for han fortæller i landsholdslejren, at der ingen dialog er med Valencia, som han allerede har afvist, og at Danmark trækker i ham og familien efter 11 år i udlandet.

»Det kan godt være, at jeg begynder at kigge hjemad,« siger han og forklarer:

»Situationen er, at jeg ikke tænker så langt frem, men det er da klart, at om halvanden måneds tid kan jeg begynde at se på, hvad der skal ske, og det bliver også spændende,« lyder det fra Daniel Wass, som er fast mand i Valencia, der gerne ville have ham til at skrive under på en ny kontrakt for få måneder siden.

Den sagde han nej til.

»Det gjorde jeg i sommer, det har lige så meget at gøre med noget lyst, økonomi, ambitioner fra både dem og mig, som har været der i flere år, så jeg tager det stille og roligt, og som jeg har sagt mange gange før, er det ikke kun min beslutning, men lige så meget min kone og børns, der har været med på en rejse i nu 11 år,« siger han og understreger om familien:

»De har rigtig meget at sige.«

Er beslutningen truffet?

»Det ved jeg ikke, om den er. Men jeg har selvfølgelig en god snak med min kone og børn om, hvad der skal ske. Jeg tror helt sikkert, at min familie har det sidste ord her,« pointerer Daniel Wass og fortæller, at der ikke er forhandlinger mellem ham og Valencia lige nu.

»Nej, det er der ikke. Vi snakker ikke sammen,« siger han og afviser, at det er ham, der ikke vil tale med Valencia om en ny kontrakt.

»Nej, der er bare ikke noget.«

Daniel Wass er fodboldmæssigt vokset op i Brøndby, og der er ingen tvivl om, at de to parter gerne vil have en genforening. Men om de kan få enderne til at mødes, er en anden sag.

Derfor har han ikke besluttet helt, om det kun er Brøndby, han vil hjem til, når det sker.

»Nej, det har jeg ikke, men det er klart, at Brøndby er rigtig tæt på mig, og det vil den altid være. Jeg er en rigtig Brøndby-dreng og har spillet der i mange år og fik min fodboldopvækst i Brøndby, så det er klart, at det nok er der, man kigger henad,« siger Wass og åbner en lille dør på klem for Valencia, selvom det ligner et farvel til den spanske storklub til sommer.

»Det kan også godt være, at det bliver til en forlængelse, det skal jeg ikke kunne sige, det kommer an på så mange ting, men jeg tager det stille og roligt. Jeg har haft en masse oplevelser i udlandet, og det er mit 11. år ude, så det kan godt være, at jeg både personligt og familiemæssigt begynder at kigge hjemad, eller der måske kommer andre klubber.«