Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

AC Milan-spilleren Tiemoué Bakayoko fik sig noget af en oplevelse.

Det italienske politi trak pistoler mod Bakayoko og en af hans venner, da den franske landsholdsspiller blev forvekslet med en anden.

Optagelser af hændelsen, hvor Bakayoko ses blive visiteret af politiet, før en betjent indser, at han er en fodboldspiller fra Milano, dukkede op på internettet mandag.

Og nu bekræfter Bakayoko det selv på sine sociale medier.

Den franske midtbanespiller og den mandlige passager blev stoppet af politiet, da de kørte i Porta Garibaldi-området i Milano 3. juli, da politiet ledte efter mistænkte involveret i en påstået skudveksling aftenen før.

Milanos politi undskyldte for fejlen, men i en video, der blev lagt ud på sociale medier, sagde Bakayoko, at problemet ikke var forvekslingen.

»At lave en fejl er menneskeligt. Jeg har ikke et problem med at indrømme, at de metoder, de brugte, udgør et problem. Det skal bemærkes, at man i videoen ikke ser alt, måske bare den mest rolige del.«

»Jeg befandt mig med en pistol en meter væk fra mig, og det samme gjorde passageren. De sætter virkelig vores liv i fare. Konsekvenserne kunne have været mere alvorlige, hvis jeg ikke havde forholdt mig rolig, og hvis jeg ikke var blevet genkendt i tide.«

Milanos politi forsvarede betjentenes handlinger og sagde, at beskyldninger om racisme var 'malplacerede'. De sagde, at Bakayoko og hans ven 'helt tilfældigt' matchede beskrivelsen – det vil sige 'køre en SUV, en iført en grøn top'.

Kontrollen krævede de 'højeste sikkerhedsforanstaltninger', sagde politiet, fordi de virkelige mistænkte var eftersøgt i forbindelse med et slagsmål mellem bander af senegalesisk og nordafrikansk oprindelse, hvor der blev affyret pistolskud.

Bakayoko, hvis familie stammer fra Elfenbenskysten, og hans ven blev løsladt, så snart deres identitet blev fastslået.

Andre læser også