Borgmesteren i den franske by Bordeaux frygter for tilskuernes sikkerhed under næste sommers EM.

Det skal egentlig være en folkefest, men hvor festligt bliver det mon, når der til sommer skal være EM i fodbold i Frankrig?

Det spørgsmål stiller borgmesteren i en af værtsbyerne, Bordeaux-borgmester Frédéric Gil.

»Premierministeren siger, at Frankrig er i krig. EM i fodbold er verdens tredjestørste medie-arrangement. Jeg ved ikke, om verdens tredjestørste medie-begivenhed kan organiseres i et land i krig,« siger Frédéric Gil til den norske avis Verdens Gang.

Ved fredagens angreb forsøgte terrorister at komme ind på nationalstadionet Stade de France, mens Frankrig spillede venskabskamp mod Tyskland. Men selve kampene på de 12 forskellige arenaer er i virkeligheden ikke det store problem, mener Frédéric Gil.

»De er bygget for at være sikre. Men EM skal være en stor folkefest - et sted, hvor Europa skal samles for at fejre fodbolden og opleve vores land. Hvis vi af sikkerhedshensyn er nødt til at begrænse arrangementet til det, der sker på stadion, ryger en stor del af festen,« mener Bordeaux-borgmesteren.

Fredag angreb terroristerne også helt almindelige mennesker på cafeer og restauranter og til en rock-koncert.

»Jeg har splittede følelser. På den ene side ønsker jeg ikke at lade terroristerne ændre vores livsstil. På den anden side kan jeg ikke ukritisk sige, at vi bare skal fortsætte med at leve, som vi hele tiden har gjort,« siger Frédéric Gil.

»Terroristerne angreb ungdommen. Jeg ved ikke, om jeg kan opfordre unge mennesker til at komme et sted, hvor vi ikke kan garantere deres sikkerhed,« fortsætter borgmesteren i den sydvestfranske storby.

Navnlig kan det blive et problem med de såkaldte fan-zoner i værtsbyerne, hvor mellem 20.000 og 100.000 fodboldfans kan opholde sig. Det kan medføre en kæmpefest - eller en kæmpetragedie.

»Men vil man fjerne disse områder, må man næsten samtidig forbyde alle store sammenkomster. Og så fjerner man samtidig EM dets popularitet - og dermed interessen,« siger Frédéric Gil.