Franks fede ferie. Det er måske sådan, man bedst kan beskrive Frank Arnesens liv for tiden.

Men selvom den danske landsholdslegende bruger mange dage under varmere himmelstrøg, ligger han bestemt ikke på den lade side.

Han er nemlig begyndt at spille golf igen, og selv beskriver han sig som en af de første fodboldspillere, der spillede golf som sidegesjæft.

»Det var helt tilbage i 1981, at jeg lærte at spille golf med min gode ven Kresten Nygaard. Han havde spillet lidt golf oppe i Aarhus, og så var han kommet til Alkmaar. Jeg spillede i Ajax, og han spillede i AZ, og så var vi kommet på landsholdet sammen, hvor vi blev rigtig gode venner. Han introducerede mig til golfspillet dengang,« fortæller Frank Arnesen til B.T.

Danske Kresten Nygaard spillede ti år i hollandske AZ Alkmaar, hvor han introducerede Frank Arnesen, der spillede i Ajax, for golf.
Danske Kresten Nygaard spillede ti år i hollandske AZ Alkmaar, hvor han introducerede Frank Arnesen, der spillede i Ajax, for golf. Foto: Carsten Reenberg
Vis mere

Senere samme år skiftede Frank Arnesen til Valencia i Spanien, og her boede han og familien blot 500 meter væk fra nærmeste golfbane.

»Jeg spillede fandeme to-tre gange om ugen – fire måske. Men så fik jeg min knæskade i 82, og efter det spillede jeg kun i min ferie. De sidste par år har jeg slet ikke spillet, fordi jeg fik nyt knæ,« fortæller det danske fodboldikon.

For cirka fire år siden fik Frank Arnesen nyt knæ, men tilbage i september sidste år blev den mangeårige Ajax-stjerne ramt af en så voldsom bakterieinfektion i knæet, at han til sidst måtte stoppe som teknisk direktør i den hollandske storklub Feyenoord.

Allerede i slutningen af sidste år kunne Arnesen fortælle, at han var kommet sig fuldstændig oven på sygdommen, og nu er han altså tilbage på golfbanen i fuld vigør.

Frank Arnesen nyder at være tilbage på golfbanen.
Frank Arnesen nyder at være tilbage på golfbanen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

»Nu kan jeg gå alle huller, så det er dejligt,« griner han og fortæller, at han netop er hjemvendt fra endnu en tur til Marbella, hvor han og hustruen, Kate, har haft hus i 40 år.

»Jeg kom hjem i torsdags, vi var der ti dage. I januar var vi væk en måneds tid, og vi tager af sted i en måned igen på mandag,« siger han og tilføjer, at han og hustruen får selskab af nogle venner, der skal med ned og spille golf.

»Vi skal hygge, spise og træne. Hver dag. Jeg gør ikke noget om søndagen, men ellers prøver jeg at træne hver dag.«