Anders Lindegaard på toppen af karrieren i et brag mod United-rivalen Manchester City
Anders Lindegaard på toppen af karrieren i et brag mod United-rivalen Manchester City Foto: ANDREW YATES

Anders Lindegaard har sagt foreløbigt farvel til Premier League og forsøger nu at kickstarte karrieren i den næstbedste engelske række.

Efter et halvt år på bænken i West Bromwich tog den 31-årige fynbo lørdag konsekvensen af endnu en reservetjans og indgik en halvårlig lejeaftale med Championship-klubben Preston North End.

»De seneste par år har været en lang ørkenvandring, og jeg har brug for at spille og opnå den følelse af glæde der følger med. Det har jeg virkelig savnet, så jeg ser virkelig frem til det her,« sagde Anders Lindegaard i forbindelse med skiftet.

Da den tidligere danske landsholdskeeper i sommer checkede ud af Manchester United efter fem år, var det med den klare ambition at få spilletid i West Bromwich. Lindegaard gik et skridt ned i jagten på spilleminutter, men vejen til målet blev spærret af en storspillende Boaz Myhill, og så endte Anders Lindegaard samme sted som i størstedelen af sin United-karriere. På reservebænken.

Derfor søgte Lindegaard videre i dette vindue, og så gør det mindre, at han med skiftet på papiret er trådt yderligere et skridt ned siden stjernetilværelsen i Manchester United.

»I første omgang skal han bare ind og have en hverdag, hvor han spiller. Så må vi se, hvad det rækker til. Han har stadig et år tilbage af sin kontrakt med West Bromwich efter sommerferien, så der må vi se, om han skal tilbage. Det er klart, at spilletid er vigtigt,« siger manden bag Anders Lindegaards skifte, mellemmanden Michael Stensgaard.

Med forsvindende få førsteholdskampe siden karrieren peakede i starten af Manchester United-karrieren, virker det logisk at stille spørgsmålstegn ved Anders Lindegaards øjeblikkelige kampform. Der er noget rust, der skal bankes af og formentlig også en selvtillid, der skal boostes. Michael Stensgaard ser dog stadig masser af gode år i sin klient og peger på den udviklingsproces, som har fulgt med Lindegaards årelange reservestatus.

Anders Lindegaard på reservebænken ved siden af førstemålmanden David de Gea.

»Han har lært ekstremt meget. Man skal ikke glemme, at det en gang imellem kan være sværere at være anden- eller tredjemålmand end førstemålmand. Du skal holde din træningsmotivation oppe, fordi du ikke umiddelbart har nogen mulighed for spilletid. Du sidder og venter på fejl på andre og skal holde dig skarp,« siger Stensgaard og tilføjer hurtigt:

»Noget af det, som Anders er allerbedst til, det er at holde sig skarp. Det er ikke nemt, hvad han har været ude i. Det kræver en stor mentalt styrke, men det har Anders.«

Ifølge Michael Stensgaard var der interesse fra andre klubber i England og det øvrige Europa, men valget faldt på Preston, som passede 'både sportsligt og geografisk godt', som han udtrykker det.

Med sin placering mindre end 50 kilometer fra Manchester kan Anders Lindegaard og resten af familien, som tæller modelkonen Misse Beqiri og parrets søn, blive boende Manchester, hvor de blev også blev boende efter skiftet til West Bromwich.

Det skifte har undervejs mødt kritik på grund af den store konkurrence på målmandsposten. Nøjagtig som kritikere efterlyste et hurtigere skifte væk fra United, da reservetjansen blev permanent. Den kritik giver Michael Stensgaard dog ikke meget for.

»Det er sjovt som presse og alle andre altid taler om spilletid, men man har altså en kontrakt, og Anders har ikke kunnet komme væk fra United. Han har ikke kunnet gøre noget for at få spilletid. Han har faktisk gjort det så godt, at de ville beholde ham. Så prøvede han at skifte for at få spilletid, men der er jo aldrig nogle garantier,« siger han.

Anders Lindegaards nye klub er aktuelt nummer 15 i den næstbedste engelske række, men klubben har ambitioner, som på sigt rækker ud efter Premier League. Peter Ridsdale, som stod bag Leeds' storhedstid i de tidlige 00'ere, er hentet ind som bestyrelsesformand, og er manden, der skal forsøge at strikke et ambitiøst projekt sammen. I de næste seks måneder med Anders Lindegaard i truppen. Og hvem ved? Måske endnu længere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.