18-årige Marcus Rashford er gået fra nul til hundrede på rekordtid. Da Anthony Martial pådrog sig en forstrækning under opvarmningen til opgøret mod FC Midtjylland torsdag, fik Marcus Rashford, der ikke havde spillet en eneste kamp på seniorplan, chancen. Og den må man sige, at han tog.

Søndag skulle den 18-årige knægt forsøge at lave den svære opfølgning på debuten, men heller ikke det havde teenageren problemer med.

Først 1-0 med højreskøjten. Tre minutter senere, 2-0 på hovedet. Frem til anden halvleg og oplæg til målet, der gav dem sejren. Nu ved hele Premier League, hvem Marcus Rashford er. Og det var flotte ord, som den unge knægt fik med på vejen fra Louis van Gaal efter han formørkede Arsenals mesterskabsmuligheder.

»Det er ikke til at fatte. Jeg kan forstå torsdag, men anden gang er altid sværere. 4 mål i to kampe,« er træneren citeret for at sige ifølge Uniteds Peoples TV.

Louis van Gaal var selv særdeles aktiv under kampen, hvilket langt fra er vanligt for den 64-årige hollænder. Midtvejs i anden halvleg imiterede den 64-årige hollænder svanens død over for fjerdedommeren, efter han mente at en spiller fra Arsenal forsøgte at filme sig til et frispark.

Optrinnet skyldes et frispark lavet midt på Manchester Uniteds banehalvdel. Van Gaal var utilfreds med dommen, og det viste han ved at imiterer svanens død lige foran fjerdedommeren.

Spillerne selv anerkender også deres nye juvels succes. Med fire mål på 50 minutter – fordelt over to kampe - var det velfortjent ros, der kom på Twitter fra anfører Wayne Rooney:

»Godt gået drenge, vigtig sejr! Tillykke til Marcus Rashford med endnu en fantastisk præstation«.

Rashford fylder først 19 år d. 31. oktober. Han måler 180 centimeter og er hurtig som bare pokker. Han er venstrebenet, arbejdsom og for mange fuldstændig ukendt. Men med en uendelig lang skadesliste har Louis van Gaal været tvunget på skattejagt i ungdomsrækkerne for at kunne finde frem til en start 11’er. Og det virker til, at han har fundet sin juvel.

To scoringer og en assist blev det til i alt for Rashford, da Manchester United slog Arsenal på Old Trafford med 3-2. De andre mål blev sat ind af personligheder som Danny Welbeck, Ander Herrera og Mesut Özil.

Herren til venstre i billedet hedder Marcus Rashford. Husk hans navn. Han har lige formørket Arsenals mesterskabschancer, også var han manden, der ødelagde FC Midtjyllands udenlandske eventyr.