»Det var mentalt hårdt. Jeg husker egentlig bare det meste af tiden som meget deprimerende.«

Sådan lyder de brutale ord fra Alexander Lind. 

For rundt regnet et år siden gik hans mor bort. Dengang var Silkeborg-knægten kun 20 år gammel, og nu sætter han ord på den mørke periode i Viaplay-programmet 'Offside.'

Du kan se klippet i toppen af artiklen.

Alexander Lind har scoret 10 Superligamål i denne sæson. Men den 21-årige angriber har ikke fundet netmaskerne siden oktober.
Alexander Lind har scoret 10 Superligamål i denne sæson. Men den 21-årige angriber har ikke fundet netmaskerne siden oktober. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den målfarlige angriber valgte at blive hjemme fra klubbens træningslejr, da hans mor kom på hospice. Senere skulle det vise sig at være det helt rigtige at gøre.

»Det var ekstremt hårdt at skulle holde fokus på begge ting (fodbolden og morens situation, red.). Jeg husker det, som om jeg egentlig bare mødte op, og jeg i bund og grund havde mest fokus på det derhjemme. At nyde den sidste tid sammen med min familie og med min mor. Det var en ekstremt hård periode for mig mentalt, som har gjort mig ekstremt stærk den dag i dag. Man lærer virkelig nye ting om sig selv i sådan en periode,« siger Alexander Lind.

»Det endte med, at min mor gik bort, mens holdet var på træningslejr. Jeg ville aldrig nogensinde kunne have levet med mig selv, hvis jeg var taget med dér. Det var den helt rigtige beslutning.«

Særligt en person spillede en afgørende rolle for Lind, da han skulle jonglere mellem den personlige sorg og et liv som professionel fodboldspiller.

»Hvis jeg ikke havde haft min kæreste ved min side, så tror jeg ikke, at det havde set godt ud. Hun har været en kæmpe hjælp under den rejse,« forklarer Alexander Lind.

I studiet, hvor Silkeborg-spilleren blandt andet bliver interviewet af Mads Laudrup, får Lind ros for, hvor meget han tør give af sig selv. 

»Jeg har ikke noget at skjule. Hvis folk synes, det er spændende at høre om, så må de gerne høre om det. Jeg er en meget åben person, folk kan bare spørge, hvis der er noget. Jeg har ikke nogen hemmeligheder.«