Den italienske storklub Inter er færdig i Europa League efter et skuffende hjemmenederlag til Frankfurt torsdag aften.

Inter var ellers sluppet fra den første kamp i Tyskland med 0-0, men det viste sig ikke at være nok i den sidste ende.

Frankfurt vandt nemlig returkampen 1-0 på Stadio Giuseppe Meazza og sendte dermed Luciano Spallettis mandskab ud af turneringen. Tidligere på sæsonen røg Inter også ud af Champions League.

Topscorer Luka Jovic stod for Frankfurts sejrsmål allerede efter seks minutters spil, da han profiterede af en for kort tilbagelægning fra Inter-stopperen Stefan de Vrij.

Luka Jovic udnyttede den liggende Stefan de Vrijs dårlige tilbagelægning, da han scorede Frankfurts enlige mål imod Inter. Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Hollænderen forsøgte at heade bolden tilbage til målmand Samir Handanovic, men fik slet ikke fart nok på kuglen. Jovic smuttede imellem og udplacerede den slovenske keeper.

Frankfurt er det eneste tilbageværende tyske hold i de europæiske klubturneringer.

Engelske Arsenal formåede også at spille sig videre, selv om holdet havde et sløjt udgangspunkt efter 1-3 på udebane i den første kamp mod Rennes fra Frankrig.

I returkampen i London satte englænderne hurtigt kurs mod kvartfinalerne ved at score to mål, inden stadionuret havde rundet et kvarter.

Pierre-Emerick Aubameyang åbnede scoringen fra tæt hold efter fem minutter, og ti minutter senere afsluttede Ainsley Maitland-Niles et godt gennemspillet angreb ved at heade bolden ind til 2-0.

Det var nok for Arsenal, men Aubameyang var ikke færdig. Et kvarter før tid øgede han til 3-0 og fejrede målet med at iføre sig en maske, hvilket indbragte ham det gule kort.

Rennes pressede på i slutfasen, vel vidende at blot en enkelt scoring ville sikre forlænget spilletid. Franskmændene var flere gange nærgående foran Petr Cechs mål, men hjemmeholdet holdt stand.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne fredag.