Det chilenske landshold slog Japan 4-0 i holdenes første kamp ved den sydamerikanske turnering.

De forsvarende mestre fra Chile kom godt fra start i den sydamerikanske landsholdsturnering Copa America.

Med en 4-0-sejr over Japan flyver det chilenske landshold mod en gentagelse af triumfen fra 2016.

Japan er blevet inviteret særligt med til turneringen i år af det sydamerikanske fodboldforbund.

Det skyldes, at der blot deltager ti sydamerikanske landshold, men den nuværende turneringsstruktur med tre grupper og fire hold i hver kræver 12 hold.

Japan kunne dog ikke stille meget op mod Alexis Sánchez og co.

Det asiatiske hold med den nye Real Madrid-spiller, Takefusa Kubo, fra start, holdt Chile stangen indtil kort før pausen. Her scorede Chiles Erick Pulgar på et hovedstød efter hjørnespark.

Efter ti minutter af anden halvleg udbyggede Chiles Eduardo Vargas føringen til 2-0 med et skud på kanten af feltet efter et flot opspil.

Kampen blev lukket og slukket med otte minutter igen, da Chile scorede til 3-0 og 4-0 på et minut.

Først scorede den udskældte Manchester United-angriber Alexis Sanchéz på hovedstød. Noget Sanchéz blot formåede to gange for United i den netop afsluttede sæson.

Sekunder senere lavede Vargas sit andet mål, da Tigres-spilleren blev sendt i dybden og lobbede bolden over Japans fremadstormende målmand Keisuke Osako der kom på mellemhånd.

Dermed fører Chile gruppe C, hvor Uruguay også har tre point, mens Ecuador sammen med Japan har nul point.