AaB slog søndag eftermiddag Lyngby med 3-1 hjemme på Aalborg Portland Park. Dermed fortsætter nordjyderne den positive form og rykker op syvendepladsen i tabellen med 12 point.

AaB er ubesejret i holdets seneste ni kampe - syv af dem i Alka Superligaen. Nordjydernes seneste nederlag fandt sted 30. juli i tredje spillerunde ude mod FC Nordsjælland.

Lyngby kom ind til opgøret i Aalborg med tre ligakampe uden nederlag, men med søndagens resultat må David Nielsens mandskab sande, at klubben er langt fra sidste års overraskende bronzemedaljer.

Lyngby ligger på 12.-pladsen med ni point efter ti spillerunder.

Det var en AaB-sejr, som blev grundlagt af en stærk nordjysk første halvleg, hvor Morten Wieghorsts tropper spillede strålende fodbold i en halv time og kom foran 2-0.

AaB's føringsmål blev sat ind efter 20 minutters spil. Jakob Ahlmann sendte et indlæg ind i feltet, som nyindkøbte Pavol Safranko stangede ind bag Mikkel Andersen i Lyngby-målet.

Edison Flores havde inden føringsmålet braget et langskud på indersiden af stolpen, mens Jannik Pohl brændte en friløber.

AaB fortsatte efter 1-0-målet med at trykke på mod Lyngbys defensiv. Det resulterede i en 2-0-scoring allerede efter en halv times spil, da Jakob Ahlmann fik bolden i mål efter et skud, som blev afrettet af en Lyngby-spiller.

Men selv om de bolsjestribede AaB'ere gik til pause i fuld kontrol, var det i anden halvleg ved at gå galt flere gange for nordjyderne, der stillede sig langt tilbage og overlod alt spillet til gæsterne.

David Boysen ramte blandt andet stolpen, og Mayron George missede en friløber.

Det lykkedes dog først for udeholdet at score i overtiden mod en AaB-defensiv, som værd at bemærke var uden Jores Okore, der sad på bænken hele kampen.

Okore spillede i sidste uge ellers en glimrende kamp mod Brøndby i et tremandsforsvar med Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg. De to sidstnævnte har dog lukket få mål ind, mens Okore har været ude med en skade, og derfor ligner Jores Okore lige nu tredjevalget i AaB's midterforsvar.

AaB's 3-0-scoring blev sat ind i overtiden, da indskiftede Magnus Christensen fra det lille felt lukkede kampen endegyldigt - kort tid efter pyntede Mayron George til 1-3 på et straffespark.

AaB møder i næste spillerunde FC Midtjylland på udebane, mens Lyngby får besøg af FC København.