Kvindelandsholdet skal sige fra over for Spillerforeningen og Mads Øland og i stedet redde, hvad der reddes kan. Det mener Jette Andersen, der er formand for Fortuna Hjørring.

Afbuddet til landskampen er en farce. En katastrofe. Og uværdigt for dansk kvindefodbold. Det mener formanden i Fortuna Hjørring, der er en af to danske kvindeklubber, der tilbyder sine spillere kontrakter. Derfor skal spillerne på landsholdet sige fra over for Spillerforeningen og trække i DBUs trøjer igen.

»Det er en ulykkelig situation. Derfor vil jeg også opfordre spillerne til at møde ind og spille. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at de ikke kan forhandle imens, ligesom de eksempelvis gør det i Sverige« siger Jette Andersen til BT.

LÆS OGSÅ: Nadia Nadims agent sviner direktør: 'En stor, pinlig skændsel - han burde blive fyret!'

Og den udmelding stritter fuldstændig imod, hvad der indtil nu er blevet meldt ud. Spillerne har trofast støttet op om Spillerforeningens direktør Mads Øland, der har fået kritik for at bruge kvindelandsholdsspillerne som en brik i et større puslespil. Men nu skal det være slut med det trofaste forhold – spillerne skal gå imod Spillerforeningen.

»Jeg har haft mange snakke med Jeppe Curth (formand i Spillerforeningen, red.), for at prøve at løse det. For jeg synes, det går udover hele fodbold-Danmark og de børn, der ser op til spillerne. Man kan simpelthen ikke stå så stejlt på noget,« siger hun.

Hvis kvinderne skal møde op i DBU-regi nu, opfordrer du så ikke til mytteri?

»Det vil jeg ikke kalde det. For jeg synes ikke, at kvinderne skal gå imod Mads Øland og Spillerforeningen. Jeg ønsker helt enkelt, at de skal spille de to kampe mod Sverige og Kroatien. Lige nu synes jeg, at de er taget som gidsler i et spil, hvor alle er tabere,« siger Jette Andersen

For landsholdskonflikten går ikke kun ud over kvindernes muligheder for VM-kvalifikation. Det image holdet byggede op under EM har lidt et alvorligt knæk – og det mener Jette Andersen ikke, at dansk kvindefodbold kan leve med.

LÆS OGSÅ: Raser over den danske VM-farce: 'Man kunne næsten ikke have forvaltet en succes dårligere'

»For os i Fortuna Hjørring er det her en kæmpe katastrofe. For vi har gjort alt for kvindernes skyld. Alle de unge vi har løbende ser op til spillerne, og de ser også, hvad der sker nu. Jeg frygter helt klart også, at det her kan få konsekvenser for vores deltagelse i Champions League. Det hele er ved at blive ødelagt, og det er uværdigt,« siger hun.

Jette Andersen undrer sig også over, at Spillerforeningen og DBU ikke er kommet til enighed endnu.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at de ikke kan komme til enighed. Når de har forhandlet så meget og så længe uden at komme til en løsning så er det jo fordi, de ikke vil. Det kunne være rart med nye forhandlere,« siger hun.

Inden konflikten for alvor brød løs, prøvede hun at stoppe det i opløbet. Kort før, at forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen brød sammen, henvendte hun sig til Fortunas spillere i landsholdstruppen med følgende budskab.

»Hej landsholdsspillere! Få dog spillet den landskamp!!!! Det her handler ikke kun om jeres fremtid på landsholdet, men også om vores klub. Der er ingen tvivl om, at et afbud rammer vores setup i klubben, når kampen ikke spilles. Vi er afhængige af DBUs tilskud til trænere, kommercielle ledere mm. Det hænger nok i en tynd tråd, hvis kampen ikke spilles,« skriver hun i et brev til Fortuna Hjørrings spillere.

Og selvom Fortuna Hjørring-formanden erkender, at kvinderne skal have bedre forhold på landsholdet, så er det simpelthen ikke nu, det er tid til at kæmpe den kamp. Spillerne skal i stedet fokusere på kampen mod Kroatien, og så kan lønkampen ske efterfølgende.