Foto: FABRICE COFFRINI

Mens han stadig var præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa, yndede Sepp Blatter at sige, at han tjente lige omkring en million dollar om året, når journalister spurgte.

Men som så meget andet schweizeren tidligere har oplyst, er den udlægning et stykke fra sandheden. Fifa har for første gang nogensinde lagt sin lønninger af forbundets topfolk ud, og her fremgår det, at Blatters løn er mere en tre gange så stor, som han hidtil har hævdet. Helt præcist hæver han årligt 3.72 millioner doller, hvilket svarer til lige over 24,5 millioner danske kroner.

Oven i det betaler Fifa også for Blatters privatchauffør og for den lejlighed, han benytter, når han er i Zürich. Kompensationen er rundt regnet 15 gange så stor, som den formanden for den internationale olympiske komité får, og cirka på niveau med, hvad topcheferne i de store Premier League-klubber tjener.

Betalingerne fortsætter selv om den 80-årige nu tidligere fodboldboss lige nu er dømt for korruption og derfor udelukket for al fodbold de næste seks år. Blatter har nemlig netop appelleret sin straf, og så længe sagen ikke er lukket, har han fortsat ret til den Fifas fyrstelige hyrer.

Det samme har den ligeledes korruptionsdømte, tidligere generalsekretær i Fifa, Jerome Valcke, som ifølge de nye oplysninger årligt tjener 2,17 millioner dollars (14,3 millioner kroner).

De tunge lønninger tynger godt i Fifas budget, som allerede er overskredet væsentligt. Netop derfor gør den nyudnævnte Fifa-præsident Gianni Infantino netop nu, hvad han kan for at skrabe penge i kassen.

Seneste har han insisteret på, at Fifa får del i de penge, som Sydafrika angiveligt bestak flere Fifa-officials med for at få tildelt VM i 2010.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.