Søndagens derby mellem Brøndby og FC København endte med, at fem betjente kom til skade. Det bør få konsekvenser, mener politiet dagen derpå.

Og én af de konsekvenser kunne eksempelvis være fodboldkampe uden tilskuere. Det er i hvert fald et forslag, som Claus Oxfeldt, formand i Politiforbundet, nu stiller.

»Jeg vil gerne starte med at slå fast, det ikke skal være en generel ting i fodbold. Jeg mener, at det kunne være straffen i forhold til eventuelle næste kampe,« fortæller han til B.T. som følge af søndagens opgør mellem Brøndby og FC København, hvor fem betjente kom til skade, og syv blev anholdt.

Der var sågar en betjent, der blev indlagt efter at være blevet ramt af en sten.

Claus Oxfeldt.
Claus Oxfeldt. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

»Jeg synes, det er gået for vidt. Det er trist, og nu må det sgu stoppe. Det kan ikke være rigtigt, at man skal komme til skade ved at gå til fodboldkamp. Og lige i går var det politimænd, som faktisk bare passede deres arbejde,« fortæller Claus Oxfeldt.

Claus Oxfeldt mener, det er ærgerligt, at man er nødt til at komme med forslag om tilskuer-løse kampe.

»Det er selvfølgelig ikke i orden, at man skal straffe kollektivet. Det er jo urimeligt for de 99 pct., som ikke gør noget.«

Alligevel ser Claus Oxfeldt det som nødvendigt. Han påpeger samtidig også, at det blot er et forslag, og at han ikke umiddelbart vil foretage sig mere.

Uro efter fodboldkampen Brøndby-FCK på Brøndby Stadion En fangruppering har kastet sten mod politiet og anvendt tåregas søndag den 4. november 2018. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)
Uro efter fodboldkampen Brøndby-FCK på Brøndby Stadion En fangruppering har kastet sten mod politiet og anvendt tåregas søndag den 4. november 2018. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix) Foto: Mathias Øgendal
Vis mere

»Det her er ikke noget, der er koordineret i vores fodboldbestyrelse. Det er noget, andre må vurdere. Jeg siger bare, det ikke kan være i orden, at vi skal føle os utrygge ved at gå til fodbold. Det burde være en fest.«

Hvem er det, der skal vurdere det?

«Det kunne DBU - eller måske Divisionsforeningen. Det er også noget, man kunne diskutere rent politisk. For jeg mener, vi er nødt til at evaluere på det her, når politimænd kommer til skade,« siger han og tilføjer:

»Det er svært at finde en løsning på det her. Jeg ved heller ikke, hvor meget mit forslag kan gøre. Jeg mener bare, at noget skal der gøres, så det kunne være en overvejelse værd.«

Kampen mellem Brøndby og FC København endte med en sejr på 0-1 til gæsterne.

Justitsminister Søren Pape (K) har fremsat fem nye initiativer, der skal dæmme op for problemerne med vold i forbindelse med fodboldkampe. Det drejer sig eksempelvis om øjeblikkelig karantæne i forbindelse med overtrædelse af maskeringsforbuddet, længere karantæner og beredskabsplaner diktereret af politi over for klubber.

Folketinget skal behandle forslaget tirsdag.