Et minuts stilhed, sørgebind og et forbud mod Israel- og Palæstina-flag på stadion.

Sådan vil det engelske fodboldforbund (FA) markere de tusinder af civile tab, som både Israel og Palæstina har lidt i den seneste uge som følge af eskaleringen af krigen mellem Israel og Hamas, når England fredag aften spiller landskamp på Wembley mod Australien.

Men i Danmark og Parken forholder det sig anderledes ved lørdagens kamp mod Kasakhstan.

DBU vil ikke indføre et lignende forbud mod nationalflag fra den betændte konflikt, og som tingene er netop nu, vil der i Parken ikke afholdes et minuts stilhed for ofrene. Det bekræfter DBU's direktør Erik Brøgger Rasmussen overfor B.T.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»I DBU er vi som alle andre meget berørte af de civile ofre, der følger med konflikter og krige mange steder i verden. I den seneste uge har de forfærdelige tab i Israel og i Gaza påvirket alle. Vi sender tanker til alle ofrene og deres familier,« lyder det i et skriftligt citat fra DBU-bossen.

Men de mange civile ofre æres altså umiddelbart ikke med et minuts stilhed.

Og det skyldes, at DBU følger UEFAs linje - og endnu har det europæiske forbund ikke meldt noget ud om en fælles markering, som man ellers tidligere har gjort - blandt andet for jordskælvsofrene i i Marokko i september.

»I forhold til mulige markeringer til vores landskampe, bakker vi op om UEFA’s tiltag, hvis der måtte komme nogle. Vi bakker derfor også fortsat op om UEFA's peace-kampagne, som igen i morgen vil blive markeret i Parken,« siger Erik Brøgger Rasmussen.

Ved fredagens kamp på Wembley må fans ikke have flag, trøjer eller andre effekter med fra andre nationer end de to hold på banen - England og Australien.

Men dét må fans i Parken gerne på lørdag.

Her følger DBU FIFAs regelsæt, hvor alle nationalflag - med undtagelse af russiske - er tilladt, og da Palæstina er anerkendt af FN vil palæstinensiske flag også være godkendt til kampen, oplyser DBU.

Flagene må bare ikke følges op af politiske budskaber.

Og det forklarede DBU's kommunikationschef Jakob Høyer i 2021, da et Qatar-kritisk banner blev fjernet i Parken.

»Reglerne er bare sådan, at du ikke må have politiske budskaber med. Og jeg vil gerne tage en sammenligning. For en måned siden var der landskamp mellem Danmark og Israel, hvor der var masser af palæstinensiske flag. Det kan man godt have. Men hvis du havde et palæstinensisk flag, hvor du skriver boykot Israel henover, så bliver det inddraget,« lød det fra Høyer til Berlingske.

Det danske landshold tager imod Kasakhstan i Parken lørdag klokken 20.45. Du kan følge optakten, kampen og nedtakten her på B.T.

Her kan du følge B.T.s livedækning af krigen mellem Israel og Hamas.