(BT i Horsens): Leicester-spilleren Kasper Schmeichel kan for andet år i træk kalde sig for årets spiller. Foran toppen af dansk fodbold blev han mandag aften hyldet ved Dansk Fodbold Award i Horsens.

Og det er da også svært at pege på en mere oplagt kandidat efter det 2016, som den danske keeper har oplevet, selvom Christian Eriksen måske vil mene noget andet. Tottenham-spilleren måtte i sidste sæson se sig snydt af sin landsholdskollega i kampen om det engelske mesterskab.Sidste år blev en hel fodboldverden blev betaget af eventyret om upåagtede Leicester, der stik imod al logik, forventning og almen viden vandt titlen i en af de største fodboldsensationer i nyere tid.

Anført af italienske Claudio Ranieri overraskede klubben alt og alle, og med flere store præstationer i målet var Schmeichel en essentiel del af mesterskabsholdet.

»Det er en stor ære for mig at stå her igen. Som alle har sagt, kan det ikke lade sig gøre uden holdkammeraterne og støtten fra familien,« sagde Schmeichel.

Den indeværende sæson som forsvarende mester har dog vist sig alt andet end lykkelig. I lang tid har Kasper Schmeichel og holdkammeraterne flirtet intens med nedrykningen fra Premier League, og i februar kulminerede Leicester-eventyret igen.

Denne gang med negativt fortegn, da Ranieri blev fyret efter dårlige resultater. En fyring, mange engelske medier mente, at Schmeichel og flere andre fremtrædende figurer i Leicester-truppen fik gennemtrumfet..

Men siden da har Leicester og Schmeichel svævet på en ligeså lyserød sky som i sidste sæson med fire sejre i fire kampe, og danskeren har fortsat fundet de helt store præstationer frem. Senest i Champions League-opgørene mod Sevilla, hvor han med to straffesparksredninger – én i hver kamp – sørgede for, at Leicester nu er i kvartfinalen.


Søndag skrev han sig igen ind i overskifterne, da han nok engang reddede englændernes mås med en forrygende redning i sidste sekund mod West Ham, som han forhindrede i at udligne. Mandag tjekkede han så ind i landsholdslejren med resten af de danske landsholdsspillere, der skal spille VM-kvalifikationskamp mod Rumænien.

Men inden afgangen mod syd kunne Schmeichel nyde endnu en stor aften. I januar modtog han prisen som årets mandlige fodboldspiller kåret af spillerne, men mandag var det de danske fodboldfans, der havde besluttet, at Schmeichel er årets spiller 2016 for andet år i træk.