Foto: Liselotte Sabroe

Kasper Schmeichel er årets spiller 2015 – udpeget af dem, det hele er til for. Befolkningen og tilskuerne.

Kasper Schmeichel var den bedste fodboldspiller i 2015. Så kort kan det siges. Den danske landsholdsmålmand blev kåret til årets mandlige spiller, da der mandag aften blev afholdt Dansk Fodbold Award i Tap 1 i København.

Da spillerne selv tog beslutningen i forbindelse med kåringen til Sport 2015 i januar, måtte han se Christian Eriksen løbe med hæderen. Men befolkningens dom var en anden. Kasper Schmeichel kan nu – også - kalde sig årets spiller anno 2015. Og netop det faktum, at det var folket, der havde stemt, gjorde ham ekstra glad.

»Det er jeg utrolig beæret over. Jeg mærker kun opbakning alle steder. Folk er positive, hver gang jeg bevæger mig ud i Danmark og for eksempel tanker min bil eller går en tur på gaden,« lyder det fra Kasper Schmeichel.

eriksen og damen

Den danske landsholdskeeper, der netop nu brillerer i buret på Leicesters sensationshold, tvang målmandshandskerne om prisen foran Christian Eriksen, Erik Sviatchenko, Thomas Delaney og Simon Kjær, da den fineste pris ved årets Dansk Fodbold Award blev uddelt.

»Det er en stor ære. Jeg havde helt ærligt ikke regnet med det. Jeg havde troet, at Christian ville have løbet med den. Det er Christian, der bestemmer, hvor vi skal ud at spise nu,« siger målmanden, der havde væddet en middag med Tottenham-spilleren om, hvem der løb med hæderen – og satset på Eriksen.

 

Schmeichel får naturligvis prisen for sine præstationer som sikke sidste skanse på det Leicester-mandskab, der har sat en overraskende kurs mod det engelske mesterskab. Men også hans præstationer på landsholdet tæller til målmandens fordel. I et 2015, der var en mindre fiasko for de rød-hvide, bevarede målmanden – modsat mange af landsholdskammeraterne - et stabilt, højt niveau.

BTbemublog
Læs også:

»For mig handler det hver dag om at præstere, når jeg trækker handskerne på og trøjen over hovedet. Det er det eneste, jeg fokuserer på,« siger målmanden, der de kommende dage har fokus på landsholdet, inden mesterskabskampen i England igen kalder.

»Folk skal lige slappe en smule af. Vi har ikke opnået noget endnu, og der er stadig syv kampe tilbage i i Premier League, så intet er afgjort,« lyder de nedtonende ord fra landsholdskeeperen.

Det er første gang, Kasper Schmeichel vinder prisen som årets spiller, der tre af de seneste fire år er landet på Christian Eriksens kaminhylde. Det er dog ikke første gang, Familien Schmeichel får fingre i prisen. Farmand Peter vandt den i 1990, 1993 og 1999.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.