Champions League-finalen burde være sæsonens højdepunkt, men …

»Manchester City nærmer sig sportslig udødelighed – så hvorfor er alle så ligeglade?« spørger The Telegraphs chefskribent, Oliver Brown.

Han mener, at stemningen omkring klubben tenderer direkte foragt, og det er han ikke alene om.

Også hos The Guardian får Manchester City med grovfilen.

»Den dystre historie om moderne fodbold kan opsummeres med to ord: Manchester City,« skriver de.

Mediernes første anke mod blot at hylde det Treble-jagtende Manchester-mandskab er de 115 anklager om brud på Financial Fair Play-reglerne, som City bestrider til sidste bloddråbe.

Men det kan ikke kun tilskrives den del.

Hos The Telegraph sammenligner de Pep Guardiolas hold med Manchester Uniteds Treble-vindere fra 1999 og peger på, at City overhovedet ikke har været i fare i denne sæson – kun 1-1 mod Leipzig kunne karakteriseres som et lille chok.

Sir Alex Fergusons Manchester-hold fra 1999 nød langt større kærlighed end Guardiolas anno 2023.
Sir Alex Fergusons Manchester-hold fra 1999 nød langt større kærlighed end Guardiolas anno 2023. Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»På hvilket tidspunkt bliver det ekstraordinære rutine? På hvilket tidspunkt begynder det omhyggeligt koreograferede overherredømme at efterlade folk lidt kolde?«

Avisen påpeger også, at de – i modsætning til Uniteds '99-hold med mange af klubbens egne talenter – i front anføres af en maskinel nordmand, mens andet geled består af ​​de bedste fra Belgien, Portugal og Spanien. Og så den skjulte finansielle hånd fra Abu Dhabi.

Lignende setupper findes i en lang række andre klubber, men lige her bliver det meget tydeligt, at det mere er et projekt frem for at deltage i en konkurrence. 

»Let at beundre, men svær at elske,« skriver The Telegraph.

Titlerne vælter ind.
Titlerne vælter ind. Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hos The Guardian mener man, at det nærmest er umuligt for neutrale tilskuere at holde med City, så længe de har de 115 anklager om finansiel doping hængende over sig, og det kan trække ud i umindelige tider, før der kommer en afklaring.

»Jeg ønsker, at Premier League eller dommerne træffer en beslutning så hurtigt som muligt,« siger Guardiola.

»Måske har vi gjort noget forkert, og det vil alle gerne vide.«

»I sidste ende ved jeg, at vi fortjener at vinde det, som vi vandt på banen. Det er jeg ikke i tvivl om.«

Lørdag aften står den spanske mastermind over for overraskelsen fra Inter.