Skotland-Danmark spiller venskabskamp på Hampden Park i Glasgow. Pierre Emile Højbjerg, Danmark Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Skotland-Danmark spiller venskabskamp på Hampden Park i Glasgow. Pierre Emile Højbjerg, Danmark Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix. Foto: Liselotte Sabroe

Engelsk medie sender Pierre-Emile Højbjerg på liste over mulige tilgange til Pep Guardiolas Manchester City-mandskab. Tysk Bayern München-reporter bakker spekulationen op.

Da Danmark tirsdag aften tabte 0-1 i Skotland, var det med 20-årige Pierre-Emile Højbjerg som en af de opløftende danske oplevelser. Ikke alt lykkedes, men Schalke-spilleren, der er ejet af mægtige Bayern München, viste noget af den energi og drive, som for et par år siden gjorde ham til Danmarks måske mest hypede stortalent.

Dengang var han Pep Guardiolas lærling i Bayern München. Guardiola tog Højbjerg til sig, græd med ham, da den danske teenagers far tabte kampen til kræft, og gav ham kampe på et af verdens bedste klubhold. Der blev talt og skrevet om et særligt bånd mellem den unge danske og den spanske toptræner.

jhghjuy

Men udviklingen gik i stå. Sådan så det i hvert fald ud, da Pierre-Emile Højbjerg gled længere og længere væk fra Bayern Münchens førstehold, hvor stjernemassen på midtbanen var enorm. Det endte med en halvårlig udlejning til FC Augsburg, inden han i sommer insisterede på mere førsteholdsfodbold. Resultatet blev en lejeaftale for et år med Bundesliga-klubben Schalke 04, som indtil for et par måneder siden lignede en decideret fiasko. I de seneste fem kampe har Højbjerg imidlertid fået fuld tid i Schalke-trøjen, hvilket atter har kastet positivt lys over den energiske midtbanespiller. Det store spørgsmål er nu, hvad fremtiden bringer.

Det emne har det engelske tabloidmedie The Mirror pustet til ved at bringe en artikel med seks mulige midtbaneemner til Guardiolas kommende City-mandskab. Heriblandt Pierre-Emile Højbjerg. The Mirror fremhæver netop Guardiolas kendskab til Pierre-Emile Højbjerg - på godt og ondt - og påpeger desuden, at landsholdsspilleren bør være tilgængelig.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA

»Opløftet af Højbjergs potentiale for tre år siden kender han danskeren og hvad han kan. Både hans styrker og svagheder,« skriver The Mirror.

Den tyske journalist Julien Wolff dækker Bayern München tæt for det normalt velorienterede medie Die Welt. Han kan godt se logikken i et fremtidigt samarbejde mellem Højbjerg og Guardiola i Manchester City. Også selvom det netop er Guardiola, der ikke har fundet plads til Pierre-Emile Højbjerg på det nuværende Bayern München-mandskab.

»Forholdet mellem Pep og Pierre er specielt,« siger Julien Wolff, der ikke umiddelbart kan se Pierre-Emile Højbjerg vende hjem fra lejeopholdet i Schalke 04 og indtage en plads på den kommende Bayern-træner Carlo Ancelottis midtbane i næste sæson. Det kan bane vejen - vurderer Julien Wolff - til et exit. Måske endda til en genforening i Manchester, siger han.

»Det kan jeg godt se. Hvorfor ikke? Manchester City har mange penge og kan give Pierre
et godt tilbud. Og Guardiola kan godt lide ham,« siger han og fortsætter:

»Jeg tror, at Manchester City vil købe mange spillere. De har et gammelt hold og vil gerne have yngre spillere. Så ja, jeg kan godt forestille mig det, og jeg synes, det vil være en god løsning for alle parter.«

Helt andre toner lyder fra eksperkommentator på Discovery Networks. Senest kommenterede han Pierre-Emile Højbjerg og de øvrige danske landsholdsspillere i landskampene mod Island og Skotland.

»Så er han jo lige vidt. Det er også et fuldstændig urealistisk krav at sætte til Højbjerg, at han skal spille for klubber som Bayern, City eller Paris SG. Det synes jeg vil være fuldstændig håbløst,« siger Morten Bruun, der i stedet håber på en lidt mindre klub, der kan bygge fremtiden op omkring Pierre-Emile Højbjerg.

Selv er Pierre-Emile Højbjerg meget fåmælt, når snakken falder på hans fremtid.

»Når sæsonen er slut, kan man overveje det. Lige nu er jeg 100 procent Schalker, og jeg har det godt,« sagde han tidligere på måneden til tyske medier.

Spillet om Højbjerg er i gang - igen.

BT har forsøgt at kontakte Pierre-Emile Højbjergs mellemmand, Søren Lerby, men uden held.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.