En drømmestart sendte Liverpool mod sejren over Manchester City, og afstanden mellem dem er ni point i toppen.

Liverpool hamrer af sted mod klubbens første engelske mesterskab siden 1990.

Det har klubben egentlig gjort i hele sæsonen, men søndag blev kandidaturet til Premier League-titlen understreget noget så eftertrykkeligt, da den nærmeste rival og forsvarende mester, Manchester City, blev slået 3-1.

Topbraget på Anfield var velspillet og medrivende, og Liverpool var skarpest i en kamp med mange chancer. Nu har Liverpool et forspring på ni point til City, der ikke længere er nummer to i tabellen.

Liverpool har 34 point, Leicester og Chelsea begge 26, mens City har 25 point efter 12 spillerunder.

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo, hvor City faktisk kom bedst ud, men alligevel var det Liverpool, der allerede efter fem minutter kom på 1-0.

City havde i første omgang afværget et angreb med en planløs aflevering ud af feltet. Midtbanestyrmanden Fabinho samlede bolden op, og fra godt 20 meter hamrede han bolden i målhjørnet utagelig for keeper Claudio Bravo.

Blot 12 minutter var spillet, da Liverpool kom på 2-0. Venstrebacken Andrew Robertson centrerede et perfekt indlæg, som Mohamed Salah lod hoppe en enkelt gang i feltet, inden han i fuldt løb headede bolden forbi Bravo.

City havde dog sine chancer for at reducere. Omkring den halve time havde både Angelino og Sergio Agüero afslutninger fra gode positioner, som gik snært forbi mål.

Men Liverpool fik halvlegens sidste ord. I tillægstiden afsluttede Salah igen kompetent, men denne gang reddede Bravo.

City behøvede en god start på anden halvleg for at komme tilbage i kampen, men det stik modsatte skete efter fem minutter.

Jordan Henderson lagde et perfekt indlæg til bageste stolpe, hvor Sadio Mané satte panden på bolden. Bravo fik fingrene på, men kunne ikke forhindre bolden i at gå ind til 3-0.

Da City i den næste periode ikke formåede at svare tilbage, lignede det en sikker hjemmesejr, men 13 minutter før tid kom reduceringen endelig, da Bernardo Silva resolut sparkede bolden ind efter et indlæg fra venstre.

Det gav City ny optimisme, og otte minutter før tid appellerede holdet for anden gang kraftigt for straffespark for hånd på bolden. Manager Josep Guardiola var rasende, men fik intet straffespark.

City formåede ikke at score målet, der kunne have skabt drama i slutfasen, og nu trækker det for alvor op til, at Liverpool slukker 30 års mesterskabstørst til maj.