Med en 2-1-sejr i Wales vinder Danmark sin gruppe i Nations League. Det udløser dansk oprykning og EM-livline.

Det bliver modstandere som Frankrig, Portugal og Spanien, det danske fodboldlandshold kan løbe ind i, når den næste udgave af Nations League afvikles i efteråret 2020.

Fredag aften sikrede Danmark sig nemlig oprykning til turneringens højeste niveau, da Åge Hareides mandskab vandt med 2-1 over Wales på udebane.

Nicolai Jørgensen scorede i slutningen af første halvleg, mens Martin Braithwaite gjorde det til 2-0 i slutfasen. Kort efter scorede Gareth Bale, men danskerne holdt hjem.'

Soccer Football - UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - November 16, 2018 Denmark's Nicolai Jorgensen celebrates scoring their first goal Action Images via Reuters/Matthew Childs Foto: MATTHEW CHILDS

De tre point sikrer den danske gruppesejr, og mandagens afsluttende gruppekamp mod Irland i Aarhus er derfor uden betydning for gruppens udfald.

Ud over at kunne se frem til at møde de bedste nationer i Europa i Nations League, kan sejren også vise sig at bane vejen for dansk EM-deltagelse i 2020.

Hvis Danmark ikke kvalificerer sig via den normale EM-kvalifikation, får danskerne i marts 2020 en ekstra mulighed for at komme med til slutrunden takket være gruppesejren i Nations League.

Det var ikke helt retvisende, at det skulle blive udfaldet af fredagens temporige og intense dyst. Bedømt ud fra målchancer kunne danskerne være særdeles tilfredse med at gå til pausen med en føring.

Soccer Football - UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - November 16, 2018 Denmark's Nicolai Jorgensen scores their first goal Action Images via Reuters/Matthew Childs Foto: MATTHEW CHILDS

Det danske spil manglede kvalitet, og flere potentielt lovende angreb løb ud i ingenting på grund af upræcise afleveringer eller dårlige indlæg. Særligt Thomas Delaney fik en uvant dårlig start på kampen.

I den anden ende var der meget mere bid i de walisiske angreb. To gange gav det en kæmpe hovedstødschance, og de feststemte tilskuere havde svært ved at forstå, hvordan chancerne kunne brændes.

I begge tilfælde var det indlæg fra Danmarks venstre forsvarsside, som blev farlige. Først headede centerforsvarsspilleren James Chester lige forbi i det 10. minut, og 25 minutter senere var det så stjernen Gareth Bale, der brændte på det skammeligste.

Når der ikke kunne scores på sådanne chancer, var det mest logiske udfald af første halvleg 0-0, men sådan gik det ikke.

Wales' defender James Chester (C) misses with this headed attempt during the UEFA Nations League Group B football match between Wales and Denmark at Cardiff City Stadium in Cardiff on November 16, 2018. (Photo by Geoff CADDICK / AFP) Foto: GEOFF CADDICK

Danmark erobrede bolden på egen banehalvdel tre minutter før pausen, og trekløveret med Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen satte tempo i både afleveringer og dybdeløb.

Derfor kunne Yussuf Poulsen til sidst med en sublim aflevering spille Nicolai Jørgensen alene med Wayne Hennessey. I sin første landskamp siden VM-slutrunden viste Jørgensen kynisme ved at lægge bolden mellem benene på den fremstormende keeper.

For første gang i kampen var de mange walisiske fans tavse. Ligesom spillerne fik fansene tanket ny energi i pausen og virkede opsatte på at ændre resultatet.

Det kunne 21-årige David Brooks have gjort allerede tre minutter inde i anden halvleg.

Soccer Football - UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - November 16, 2018 Denmark's Martin Braithwaite scores their second goal REUTERS/Rebecca Naden Foto: REBECCA NADEN

Et fornemt indlæg fra Gareth Bale havnede lige foran Brooks, der kom på bolden før Kasper Schmeichel. Heldigvis for den danske målmand styrede Brooks bolden forbi mål.

Ti minutter efter var han på spil igen, men skød igen med løst krudt. Det samme gjorde hans walisiske holdkammerater, som i perioder belejrede Danmarks banehalvdel.

Der skulle gå en halv time af anden halvleg, før danskerne blev farlige. Christian Eriksen spillede Yussuf Poulsen fri, men den ellers formstærke angriber sendte bolden langt over mål.

Da kampen ikke blev lukket, blev det i stedet en kamp for dansk overlevelse.

Soccer Football - UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - November 16, 2018 Wales' Aaron Ramsey in action with Denmark's Christian Eriksen Action Images via Reuters/Matthew Childs Foto: MATTHEW CHILDS

Ni minutter før tid måtte Kasper Schmeichel vise høj international klasse, da han fløj op i hjørnet for at redde et hårdt og præcist frisparkshug fra Gareth Bale.

De walisiske temperamenter blev sat i kog, og mens kampen var ved at eksplodere, så den i stedet ud til at blive afgjort, da Martin Braithwaite for anden landskamp i træk kom i målscorerens rolle.

Danskeren vendte rundt inde i feltet og tordnede bolden i målhjørnet, før han løb ned og fejrede målet med den medrejsende delegation af roligans.

2-0-føringen stod kun omkring et minut, før Gareth Bale reducerede i den anden ende efter sjældent sløset dansk forsvarsspil.

Danmarks Nicolai Jørgensen (9) scorer til 0-1 under Nations League fodboldkampen mellem Wales og Danmark på Cardiff City Stadium i Cardiff, fredag den 16. november 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen

Spændingen var med et genetableret, men danskerne slap med skrækken efter fem intense minutters tillægstid.