Hun får spørgsmålene tit, og det kan stadig ramme Kate Ferdinand.

'Er det dine børn? Hvor mange børn har du? Er du deres mor?'

Sådan fortæller den tidligere fodboldstjerne Rio Ferdinands kone til The Sun om det, hun den dag i dag stadig bliver mødt med, efter de to fandt sammen for adskillige år siden.

»De frygtede spørgsmål. Jeg har altid kæmpet med det, når jeg blev spurgt til det. Og selvom folk nok ikke har haft til hensigt at gøre mig ked af det eller utilpas, var det, hvad der skete,« fortæller Kate Ferdinand, der lige nu er aktuel med bogen 'How to build a Family'.

Rio Ferdinand ved siden af sin afdøde kone, Rebecca Ellison. Hun døde af brystkræft i maj 2015. 
Rio Ferdinand ved siden af sin afdøde kone, Rebecca Ellison. Hun døde af brystkræft i maj 2015.  Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Årsagen er, at Rio Ferdinand tidligere har været gift med Rebecca, som han fik tre børn med.

Hun blev ramt af brystkræft og gik på tragisk vis bort i 2015, og den tidligere Manchester United-spiller mødte efterfølgende Kate, som han giftede sig med i 2019. De har sammen sønnen Cree, og snart kommer en lille datter til verden.

Og spørgsmål omkring børnene kan stadig røre hende meget, for selvom Lorenz, Tate og Tia ikke er hendes biologisk, svarer hun stadig, at hun er mor til fire.

»Hvis folk siger, jeg har ét (barn, red.), retter jeg dem. Hvis du behandler én anderledes end de andre, har vi et problem. Alle fire skal behandles ens. Hvis du spørger, om jeg er deres mor, svarer jeg, at jeg er deres papmor, og at selvom de ikke biologisk er mine, ser jeg dem stadig som mine børn,« forklarer hun.

Kate og Rio Ferdinand.
Kate og Rio Ferdinand. Foto: Capital Pictures / MediaPunch
Vis mere

Der kan dog stadig opstå akavede situationer, når de er ude i offentligheden, hvor andre antager, at hun er børnenes biologiske mor.

»Det kan være ubehageligt. Det er lidt elefanten i rummet, og det kræver meget energi at rette folk, så nogle gange lader man det bare ligge,« fortæller Kate Ferdinand, der også understreger, at hun går meget op i at tale med børnene om deres biologiske mor.

Hun har tidligere fortalt, hvordan det var svært for hende at komme ind i familien.

»Jeg græd hver eneste dag i et år, da jeg flyttede ind hos Rio. Det var en utrolig svær tid, fordi hans mor, Janice, var gået bort, kun to år efter de havde mistet Rebecca. Mit hjerte bristede for dem,« har hun tidligere fortalt.