Den slovenske fodboldstjerne Josip Ilicic har for en stund valgt at lægge fodboldstøvlerne på hylden.

Atalanta-angriberen har nemlig ikke været at finde på klubbens holdkort siden 11. juli, og hverken klubben, holdkammerater eller fans aner, om eller hvornår sloveneren vender tilbage.

Ingen i klubben ved nemlig, hvor han helt præcist opholder sig i hjemlandet, skriver flere italienske medier som La Gazzetta dello Sport, Football Italia og Sky Sport Italia.

Og netop derfor valgte Josip Ilicics holdkammerater da også at vise dere støtte til sloveneren efter weekendens sidste kamp i Serie A, da de stimlede sammen på banen for at få taget et holdbillede, hvor de holder hans trøje op.

Atalanta-spillerne hyldede deres forsvundne holdkammerat i weekenden.
Atalanta-spillerne hyldede deres forsvundne holdkammerat i weekenden. Foto: ALBERTO LINGRIA
Vis mere

Den 32-årige fodboldspiller har angveligt haft det ekstremt svært under coronakrisen, hvor Bergamo, som er den by, hvor Atalanta har sin hjemmebane, var epicenter for det voldsomme udbrud i Italien i marts.

Her blev adskillige militærkøretøjer indsat for at køre de mange lig væk, og det foregik ofte gennem byens gader.

En oplevelse, der angiveligt har sat sig dybt i Josip Ilicic, som har haft en hård opvækst i det tidligere borgerkrigshærgede Jugoslavien.

Derfor forlyder det nu, at angrebsstjernen er rejst hjem til familien for at bearbejde en alvorlig depression.

32-årige Josip Ilicic.
32-årige Josip Ilicic. Foto: Daniele Mascolo
Vis mere

De depressive tanker kommer på et tidspunkt, hvor den slovenske angriber ellers havde gang i en forrygende sæson målmæssigt.

Inden coronakrisen satte ind, havde han nemlig scoret 15 mål i Serie A, og det hele kulminerede med en vild præstation i en Champions League-kamp mod Valencia, hvor han nettede hele fire gange. Efter coronapausen har han kun fået få minutter i de fem kampe, han har været med - og han har slet ikke scoret.

I Atalanta savner medspillerne da også deres slovenske holdkammerat.

»Vi savner virkelig Ilicic både som menneske og som spiller. Han er en af de mest erfarne i omkædningsrummet og en rigtig god ven,« siger holdkammeraten Alejandro Gomez til Football Italia.

Josip Ilicic bankede hele fire mål ind mod Valencia i Champions League.
Josip Ilicic bankede hele fire mål ind mod Valencia i Champions League. Foto: POOL UEFA / AFP
Vis mere

Hverken Atalanta eller Josip Ilicic selv har bekræftet rygterne om depressionen. Fra officiel side lyder det, at angriberen døjer med en muskelskade.

»Vores mål er at få Josip tilbage inden Champions League-kampene i Lissabon. Det bliver sandsynligvis ikke sådan, men han ved, at både holdet og klubben elsker og støtter ham,« siger Atalantas direktør, Umberto Marino, til La Gazzetto dello Sport.

Atalanta var sæsonens helt store overraskelse i Serie A, hvor Bergamo-mandskabet sluttede som nummer tre i den bedste italienske fodboldrække.

Det italienske tophold er dog ikke helt færdige med sæsonen endnu, for også i Champions League har holdet overrasket stort ved allerede at have spillet sig i en kvartfinale.