Det var ikke hvem som helst, der torsdag morgen mødte op i retten i München.

Faktisk var det et meget velkendt ansigt, da Jérôme Boateng her skulle stå til ansvar for de anklager, der tidligere er kommet frem.

Det er fodboldspillerens tidligere forlovede Sherin Senler, der har anklaget ham for vold mod hende i 2018.

Bliver Boateng fundet skyldig, kan den 33-årige landsholdsspiller blive idømt op til fem års fængsel.

Jerome Boateng med sin eksforlovede Sherin og parrets to piger.  
Jerome Boateng med sin eksforlovede Sherin og parrets to piger.   Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

Sidste år skrev Bild, at fodboldspilleren angivelig blandt andet skulle have kastet en lysestage lavet af glas mod sin daværende forlovede, som han nåede at danne par med i ti år, da de var på ferie sammen.

De to havde et til tider turbulent forhold. De slog op i 2011, samme år som deres tvillinger kom til verden, og bruddet var så grimt, at de ikke kunne tale sammen. Det ændrede sig dog, og i 2013 fandt de så melodien igen, men forholdet brast i 2018 – angivelig som følge af den episode, Jérôme Boateng nu skal forklare i retten.

Jérôme Boateng nægter sig skyldig i sagen, og hans advokaters melding er også, at der ikke er beviser for, han skulle have været voldelig.

Det er ikke første gang, fodboldstjernens liv trækker overskrifter. Tilbage i februar kom det frem, at hans ekskæreste modellen Kasia Lenhardt blev fundet død i Berlin kort tid efter, de gik fra hinanden. På det tidspunkt var Boateng af sted med landsholdet, men han fik lov til at rejse hjem.

Jerome Boateng (th.) er torsdag mødt op i retten i München.
Jerome Boateng (th.) er torsdag mødt op i retten i München. Foto: WOLFGANG RATTAY
Vis mere

Der var dog heller ikke her tale om et fredeligt brud.

Ifølge Jérôme Boateng stoppede han 2. februar forholdet, efter Kasia Lenhardt var involveret i en trafikulykke, hvor hun var påvirket af alkohol.

Den forklaring var Kasia Lenhardt dog ikke enig i, hvorefter hun meldte ud, at årsagen var Bayern München-spillerens løgne og utroskab, som ødelagde forholdet.

Tilbage i 2019 blev Boateng anklaget for vold mod Lenhardt. En sag, der blev lukket i juni 2020, men som blev genoptaget i februar 2021 i forbindelse med dødsfaldet.