Han har ikke fortalt sandheden.

Sådan lød det onsdag i retten om Paul Gascoigne, der er anklaget for sexovergreb.

»Lige fra start, kære jurymedlemmer, har han løjet og løjet og løjet,« lød det fra anklager William Mousley. Det skriver BBC.

Episoden, som det hele drejer sig om, fandt sted i august sidste år. Her kyssede den 52-årige tidligere fodboldspiller en kvinde på munden i et tog. Noget, han ikke selv benægter.

Paul Gascoigne er i disse dage for retten.
Paul Gascoigne er i disse dage for retten. Foto: CRAIG BROUGH
Vis mere

Mens hans forklaring er, at det var for at beskytte hende mod passagerer, der mobbede hende med hendes vægt, har kvinden forklaret, at hun fandt situationen ubehagelig og så det som et overgreb.

Hun har forklaret, hvordan Paul Gascoigne tiltvang sig et kys i fuldskab, og hun var både rystet og ked af det bagefter.

Noget, Gascoigne selv fortalte i retten, han ikke kunne genkende. Ifølge ham havde kvinden haft det fint.

»Han løj lige op til og under det øjeblik, hvor han fremførte sine beviser i retten i går. Der er en åbenlys grund til hans løgne, og det er, fordi han ved, han er skyldig, men han prøver med et røgslør, han vil skabe tvivl og sige, at det ikke var (et overgreb, red.), når det så tydeligt var det,« lød det fra William Mousley.

Paul Gascoigne har tidligere fortalt, hvordan han hørte nogle passagerer, der kaldte kvinden for tyk og grim.

»Af ren automatik satte jeg mig ved siden af hende og sagde 'hør her, du er ikke tyk og grim, du er smuk indeni'. Jeg var ikke fuld, jeg forgreb mig ikke på hende, jeg var ikke seksuel, jeg reagerede bare på, at kvinden blev kaldt tyk og grim,« forklarede den tidligere fodboldspiller, der brød sammen i retten.

Han fortalte desuden, at han ikke havde sine tænder i munden, da han kyssede kvinden. Derfor kunne hans tale have lydt sløret, og han fortalte i retten, at han derfor nok virkede mere fuld, end han var. Men den forklaring var anklageren ikke helt med på.

»Han løj gennem sine tænder – hvilke af dem det nu var på det tidspunkt,« sagde Mousley om sagen, der endnu ikke er afsluttet.

Paul Gascoigne.
Paul Gascoigne. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS
Vis mere

Sagen er endnu et sort kapitel i historien om den 52-årige englænders liv efter en trods alt glorværdig karriere, der førte ham til klubber som Newcastle, Tottenham, Lazio og Rangers og desuden 57 landskampe for England, hvori han scorede 10 mål.

Men efter sit fodboldfarvel i 2004 begyndte skandalerne at stå i kø.

Her dukkede vedvarende beretninger om et massivt alkoholmisbrug op, og så sent som i 2017 lod han sig indskrive på indskrive på et afvænningscenter.

De seneste år har også været plaget af historier om overfald på fotografer og en ekskæreste samt en personlig konkurs.