Franske Moussa Dembélé er en af flere, der har gjort det, der af mange anses som kontroversielt.

Nemlig skiftet fodboldtilværelsen i Europa ud med den storsatsende fodboldverden i Saudi-Arabien - en verden, hvor det regner med penge over aktørerne, mens kritikken hagler ned over landet, for dets forhold til menneskerettigheder.

Af den årsag er flere af de aktører, der har takket ja til en forgyldt tilværelse i Saudi-Arabien blevet heftigt kritiseret, fordi man mener, at de tager del i landets sportswashing-projekt - men nu tager den 27-årige Dembélé til genmæle mod dem, der kritiserer ham for at være blevet lokket af penge.

For selv om han indrømmer, at pengene spillede en stor rolle hans skifte til Al-Ettifaq, ja, så mener han ikke, at han er alene om det.

»Alle professionelle valg tages med det for øje at tjene mere. Det er en del af en professionel udvikling - at du trives og at du tjener mere.«

»Der vil altid være nogen, der mener at vide mere. Men selv I journalister skifter jo for at tjene mere,« siger Dembélé til Foot Mercato og tilføjer:

»I skifter kanaler(arbejdsgivere, red.) for at tjene flere penge, og det forholder sig ikke anderledes med fodboldspillere!«

Dembélé siger i samme forbindelse, at jo mere han tjener, jo mere kan han give tilbage i velgørenhed - noget som hans forældres landsby i Mali kan se frem til at nyde godt af.

Moussa Dembélé er altså bare én i flokken af superstjerner, der er skiftet til den noget mindre liga i Saudi-Arabien, men hvor pengene altså er gigantiske.

Cristiano Ronaldo var en af de første til at tage skridtet, men siden er superstjerner som Neymar, Steven Gerrard og Karim Benzema også kommet på kontrakt i oliestaten.