Du har set mange fodboldspillere i tårer, når de har spillet karrierens sidste kamp. Sådan bliver det formentlig ikke med Danny Rose.

Tottenham-spilleren har ganske enkelt fået nok af den stemning, der hersker omkring fodbolden i øjeblikket.

Gang på gang berettes der om racistiske tilskuere på tribunerne. Tirsdag aften var det italienske Moise Kean fra Juventus, der måtte lytte til abelyde fra Cagliari-fans - hvilket hans holdkammerat Leonardo Bonucci i øvrigt sagde, Kean havde delvis skyld i selv.

Få dage forinden var det Danny Rose selv, der med sine landsholdskollegaer Callum Hodson-Odoi og Raheem Sterling måtte høre på racisme fra montenegrinske tilskuere.

Danny Rose og Ross Barkley så til, mens der lød racistiske udtalelse fra stadion i Montenegro.
Danny Rose og Ross Barkley så til, mens der lød racistiske udtalelse fra stadion i Montenegro. Foto: CARL RECINE
Vis mere

Set i det lys kan Danny Rose næsten ikke vente med at lægge støvlerne på hylden.

»Lige nu programmerer jeg mig selv til at tænke: 'Jeg har fem-seks år mere i mig, og jeg kan ikke vente med, at jeg skal se tilbage på det',« siger Danny Rose ifølge Daily Express og fortsætter:

»Når jeg ser, hvad der sker til kampene for tiden. Det er bare... det er ligemeget, er det ikke? Jeg vil bare gerne væk fra det.«

Efter Englands kamp i EM-kvalifikationen mod Montenegro fik Danny Rose masser af opbakning. Manchester United-spilleren Romelu Lukaku mente, at England burde have forladt banen.

Danny Rose på stadion til kampen i Montenegro.
Danny Rose på stadion til kampen i Montenegro. Foto: CARL RECINE
Vis mere

Og det forsikrede den engelske anfører, Harry Kane, ville ske, hvis de oplever det igen.

UEFAs præsident, Aleksander Ceferin, har ved en konference i London i denne uge sagt, at dommerne får skal have lov til at stoppe en kamp langt tidligere, hvis de hører racisme på tribunerne.

I øjeblikket lyder det, at hvis racismen er 'af stærk styrke og intensitet', skal dommeren stoppe kampe. UEFA-præsidenten vil altså have, at dommerne i endnu højere grad skal kunne stoppe en kamp grundet racisme.

Og i sagen om Moise Kean og holdkammeraten Leonardo Bonucci har sidstnævnte nu fortalt, at hans kommentarer blev misfortstået, og at han fordømmer racisme.