Den skandaleombruste engelske fodboldspiller Joey Barton må ikke spille fodbold i de kommende 18 måneder.

Straffen falder 'med øjeblikkelig virkning', efter at den 34-årige englænder har erkendt sig skyldig i en betting-sag.

Det meddeler det engelske fodboldforbund, FA:

Lige inden jul kom det frem, at han havde spillet 1.260 gange på fodboldrelaterede ting, hvilket strider mod reglerne. Og det er i den sag, at straffen nu er blevet udmålt. Fodboldspilleren har desuden fået en bøde på godt 260.000 kroner.

Joey Barton har spillet i Premier League-klubben Burnley siden januar, efter at hans kontrakt med skotske Rangers blev ophævet i efteråret. Nu er det dog slut, skriver han på sine hjemmeside.

»Jeg er er meget skuffet over hårdheden i dommen, og afgørelsen tvinger mig til at stoppe karrieren tidligt,« lyder det fra Joey Barton:

»Jeg accepterer, at jeg har brudt reglerne for fodboldspillere, men jeg føler, at straffen er hårdere, end den ville være i forhold til andre mindre kontroversielle spillere.«

Han understreger i sit indlæg, at han ikke mener, at der er tale om matchfixing i de sager, han er blevet dømt for:

»Og der kan ikke stilles spørgsmålstegn ved min integritet,« tilføjer han.

Joey Barton fortæller videre, at han hos bookmakeren Betfair har haft en konto siden 2004, hvor han i eget navn har spillet mere end 15.000 væddemål. I gennemsnit for 1.300 kroner pr. spil.

En hurtig udregning siger, at den karantænedømte fodboldspiller altså har spillet for lige under 20 millioner kroner i de seneste 13 år.

Og nej, det er ikke første gang, at Joey Barton har været indblandet i en form for skandale. Så sent som i oktober indledte det skotske fodboldforbund en sag, fordi han havde bettet på 44 fodboldkampe.

På banen har der også været utallige episoder med lange og korte karantæner.

I den sidste ligakamp i 2011-12-sæsonen fik han eksempelvis rødt kort for at smække en albue i hovedet på Manchester Citys Carlos Tévez. På vej ud af banen sparkede han Sergio Agüero bag knæet og forsøgte at nikke Vincent Kompany en skalle. Den opførsel kostede Barton en bøde på over 700.000 kroner og 12 spilledages karantæne.

Og i 2004 kom den dengang 22-årige Joey Barton i søgelyset til en julefrokost i Manchester City. Et skænderi endte med, at Joey Barton stak en cigar i ungdomsspilleren Jamie Tandys ene øje. Det udløste en bøde på cirka 630.000 kroner. Jamie Tandy sagsøgte ham senere og endte med at få knap 700.000 kroner i erstatning.

I 2007 endte et juleslagsmål på gaden med en fængselsdom. Her slog han én mand 20 gange og slog tænderne løs på én anden. Joey Barton endte med at afsone 77 dage i fængsel.