I en god håndfuld minutter var Eric Cantona en af de mest omtalte personer på sociale medier onsdag eftermiddag.

I hvert fald blandt fodboldfans, der kender til den tidligere Manchester United-spiller.

På Instagram, der lader til at være det eneste sociale medie, Cantona bruger, delte franskmanden en video af sig selv.

Præcis hvorfor han gjorde det, må guderne vide. Og hvis du ikke har set videoen, vil du snart forstå, hvorfor vi skriver sådan.

Screendump fra Cantona-videoen.
Screendump fra Cantona-videoen.
Vis mere

Videoen starter med at være zoomet ind ganske tæt på Cantonas ansigt. Billedet falder så ned afdCantona, der står med en iPad i sine hænder, hvorpå en video er klar til at spille.

Her ser man en nøgen mand fra cirka brystet og ned til lårene, der samtidig har skjult sin penis mellem sine ben. På maven af den nøgne mand ligger der et æg.

Det er så her, at Cantona starter den få sekunder lange video.

Klask! Ægget bliver knust. Af hvad, spørger du?

Screendump fra videoen.
Screendump fra videoen.
Vis mere

Den nøgne mand åbner benene lidt op, og frem springer en erigeret penis, der knuser ægget. Og så kommer billedet ellers tilbage på Cantonas ansigt.

Videoen fik lov til at ligge på Instagram i minimum 25 minutter, før den blev slettet, men det var nok til at få fodbold-Twitter til at koge over. Her et udpluk:

  • 'Hvis United vinder i aften, genskaber jeg Cantona-videoen. Husk dette tweet.' (United blev dog slået 0-2 af Manchester City).
  • 'Eric Cantona deler videoer på Instagram af dillere, der smadrer æg. Og folk troede seriøst på, at han var i spil til at blive fodbolddirektør (i Manchester United, hvilket han tilbage i februar var blandt favoritterne til at blive).
  • 'Af en eller anden årsag kan jeg ikke stoppe med at se den Cantona-video. Jeg er så forvirret, men det er så sjovt.'
  • 'Har lige set Cantona-videoen, og det er kun imponerende, hvad man kan gøre det med et strudseæg,' lød det fra den tidligere fodboldspiller Stan Collymore.

Endelig var også den britiske tv-vært Piers Morgan på Twitter for at meddele, at han var i tvivl om, hvad han 'ægsactly' skulle gøre ved det.

Længe leve ordspil.