I en ny dokumentar der handler om konens død, åbner Rio Ferdinand helt op for sine tanker omkring forløbet. Og da konen Rebecca blev diagnosticeret med kræft for anden gang, blev han vred.

Det fortæller den engelske fodboldstjerne under en samtale med Stephen Johnston, der var konens læge i dokumentaren 'Rio Ferdinand: At være mor og far'.

»Jeg følte mig forrådt. Forrådt af diagnosen, forrådt af sygdommen for du tænker, at når det først har været der én gang, kommer det ikke igen. Du tænker bare, hvordan kan man have den slags held. Du tror bare ikke, at det værste scenarie kan ske. De sidste gange hun var hjemme, prøvede vi at tale om det, men jeg lukkede ned. Jeg ville ikke tale om det og spurgte, hvorfor hun talte om sådan nogle dårlige ting,« fortæller Rio Ferdinand, mens tårerne presser på.

Rebecca Ellison (tv.) nåede kun at være gift med Rio Ferdinand (th.) i seks år, inden hun tabte kampen mod brystkræft i maj 2015.
Rebecca Ellison (tv.) nåede kun at være gift med Rio Ferdinand (th.) i seks år, inden hun tabte kampen mod brystkræft i maj 2015. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Konen Rebecca fik konstateret kræft for første gang i 2013, hvor hun blev behandlet. Desværre vendte sygdommen tilbage i 2015, og Rebecca døde mindre end ti uger efter, hun fik diagnosen blot 34 år gammel. Rio Ferdinand fortæller, at han tidligere ikke har været meget for at tale om konen eller sine følelser med nogen.

Han lukkede i og 'pakkede det ned i en kasse', men overfor lægen åbner han op. Og da han bliver spurgt, hvorvidt han har været vred under forløbet, bryder han sammen.

»Du begynder at stille spørgsmål ved mange ting. Man kan sidde på en stille restaurant og din lille pige går hen til et bord, hvor der sidder en anden familie og spørger ’hvorfor har jeg ikke nogen mor’, og det er der, jeg bliver vred,« lyder det fra en grådkvalt Rio Ferdinand, der godt kan forstå, at nogle mennesker ender et 'mørkt sted'.

Han kunne aldrig selv finde på at tage sit eget liv på grund af sine tre børn - 10-årige Lorenz, otteårige Tate og femårige Tia - men han understreger, at han er gået fra at synes, det er egoistisk at begå selvmord til at sympatisere med dem, der kommer så langt ud.

I stedet valgte drak han de første tre-fire måneder meget om aftenen, når børnene var lagt i seng, og i dokumentaren fortæller han, at han på mange måder endnu ikke er kommet videre.

Blandt andet har han endnu ikke kunnet få sig selv til at tage vielsesringen af.

Rio Ferdinand blev gift med Rebecca Elison tilbage i 2009. De nåede kun at være gift i seks år, inden hun tabte kampen mod brystkræft. Som aktiv fodboldspiller tørnede han i 12 år ud for Manchester United, hvor han styrede forsvaret med hård hånd. Siden skiftede han til QPR, hvor han også spillede, da konen blev syg og gik bort.

I maj 2015 meddelte Rio Ferdinand, at han stoppede sin aktive karriere.