Bo Henriksen og FC Zürich går hver til sit.

Danskeren overtager nemlig trænerjobbet i den tyske bundesligaklub Mainz. 

Det oplyser klubben på sin hjemmeside. Bo Henriksen har skrevet under på en aftale, der løber indtil 2026.

For få måneder siden var det en anden dansker – Bo Svensson – der stod i spidsen for Mainz.

Bo Henriksen har været kendt for sin bramfri stil i de klubber, han har trænet.
Bo Henriksen har været kendt for sin bramfri stil i de klubber, han har trænet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge planen skulle Bo Henriksen først været stoppet i schweiziske Zürich til sommer, men allerede nu bytter han Alpelandet ud med Tyskland, hvor han overtager for Jan Siewert, der blev fyret i Mainz i weekenden.

»Vi har foretaget en intens analyse af den hårde situation, vi befinder os i lige nu, for at klarlægge, hvilken type træner og spillestil, der vil passe os bedst. Det ledte os til Bo Henriksen,« siger Mainz-sportschef Christian Heidel.

»En træner, der flere gange i karrieren har formået at samle sine hold og give dem en pragmatisk, men modig og i sidste ende succesfuld type fodbold. Bo er også meget følelsesladet, ærlig og en person med holdninger, som udstråler positiv energi og vil passe perfekt i Mainz 05.«

Nu skal han forsøge at hive Mainz ud af nedrykningsfare. Klubben er placeret næstsidst i Bundesligaen med fire point op til den 16.-plads, der udløser en playoffkamp om overlevelse. Der er ni point op til fuldkommen sikkerhed.

Holdet har ikke vundet siden 4. november.

Bo Henriksen har tidligere været træner i AC Horsens, Brønshøj og FC Midtjylland. Han kom til FC Zürich i efteråret 2022.

For få dage siden gav han et interview til B.T.

Det kan du læse her.