Er Christian Eriksen blevet overhalet af et talent fra det nuværende succes-U17-landshold, er Kasper Dolberg for alvor blevet en verdensklasse-angriber, og hvad stiller Danmark op med målmandsposten?

I denne uges udgave af Fodbold FM flyver panelet ind i fremtiden til VM 2026, hvor Danmark forhåbentligt er deltager ved slutrunden i Nordamerika. Men hvem er stjernerne på landsholdet om seks år – og hvor lovende er de talenter, der er på vej til at blive fremtidens landsholdspillere?

»Jeg er fortrøstningsfuld. Der er mange store talenter på vej. Der er særligt mange spændende offensive spillere, så fremtiden ser lys ud for Danmark,« siger Mikkel Beckmann.

Den tidligere Superliga-profil og nuværende assistenttræner i Lyngby Boldkub udgjorde sammen med ekslandsholdsspiller Mark Strudal og Steffen Dam, B.T.s spilekspert, panelet i Fodbold FM, B.T.s fodboldpodcast.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

De danske ungdomslandshold vader i succes i disse år. Det talentfulde U17-landshold har eksempelvis vundet imponerende 22 ud af de sidste 23 kampe – blandt andet over stærke nationer som England og Frankrig.

Flere af holdets profiler spiller allerede på store adresser i udlandet, og de bedste af dem ser panelet som varme kandidater til Danmarks VM 2026-hold. Eksempelvis Christian Kjelder Rasmussen fra Ajax Amsterdam og Maurits Kjærgaard fra RB Leipzig.

»Maurits Kjærgaard er en super spændende spiller. Han faldt meget naturligt ind i spillet, da han som knægt kom op at træne med seniorholdet. Ham kunne jeg godt se være en faktor for landsholdet i fremtiden,« siger Mark Strudal, som ligesom Beckmann har trænet Kjærgaard i Lyngby.

Nuværende landsholdsprofiler som Thomas Delaney, Kasper Schmeichel og Yussuf Poulsen vil om seks år til gengæld være over sidste salgsdato og dermed ude af landsholdsvarmen, vurderer eksperterne. Se deres bud på 2026-holdet herunder.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den danske startopstilling ved VM i 2026 (alder i 2026 i parentes):

Målmand: Frederik Rønnow (33)
Forsvar: Joakim Mæhle (29), Andreas Christensen (30), Victor Nelsson (27), Robert Skov (30)

Midtbane: Pierre-Emile Højbjerg (30), Mikkel Damsgaard (25), Maurits Kjærgaard (22)
Angreb: Andreas Skov-Olsen (25), Kasper Dolberg (28), Christian Kjelder Rasmussen (23)

Boblere: Daniel Iversen (målmand, 27), Joachim Andersen (forsvar, 30), Rasmus Nissen (forsvar, 27), Christian Eriksen (midtbane, 34), Magnus Kofod (midtbane, 26), Jacob Bruun-Larsen (angreb, 27), Jonas Wind (angreb, 27)