Polen var ikke levnet mange chancer i en stærk gruppe med Spanien, Belgien og værtsnationen Italien ved U21-EM, men efter to gruppekampe topper polakkerne.

Onsdag aften overraskede holdet nemlig ved at vinde med 1-0 over de italienske værter i Bologna.

Stik imod spil og chancer bragte polakkerne sig foran fem minutter før pausen. Den Arsenal-ejede defensivspiller Krystian Bielik var hurtigt over en returbold efter et frispark, og han flugtede bolden i mål, selv om målmand Alex Meret havde handsken på.

Både i minutterne før og efter pausen var italienerne tæt på at udligne, men bolden ville ikke ind bag Kamil Grabara, der i foråret vogtede AGF's mål i Superligaen.

Siden blev der lidt længere imellem de italienske forsøg, som enten manglede kvalitet eller blev reddet af Grabara eller stolpen. AC Milans Patrick Kutrone og Juventus' Moise Kean var blandt dem, som skød med løst krudt.

Den polske mur holdt stand, og i ren jubel løb hele den polske bænk ind på banen efter slutfløjt.

Inden mødet med Spanien i sidste spillerunde har Polen seks point, mens Spanien og Italien har tre point.

Kun gruppevinderen og den bedste toer på tværs af de tre EM-grupper går videre, og polakkerne kan trods det gode udgangspunkt ikke vide sig sikre på avancement fra gruppe A.