29. november blev brasiliansk fodbold ramt af en tragedie. Et fly på vej med fodboldholdet Chapecoense til den første af to Copa Sudamerica-finaler i Colombia styrtede ned i Bolivia og kostede 71 mennesker livet.

19 spillere omkom, og Chapecoense blev siden overøst med kærlighed fra hele fodboldverdenen. Men først nu, en lille måned senere, har de colombianske myndigheder fundet årsagen til flystyrtet, skriver flere sydamerikanske medier.

Flyet løb tør for brændstof, inden det kunne nå at lande, lyder forklaringen på den tragiske hændelse. Og samtidig var flyet også overbelastet. Og det med næsten 400 kg mere, end det var tilladt.

Det er blandt andet info fra flyets sorte boks, der har givet myndighederne indblik i flystyrtets omstændigheder. Og da der ikke er tale om tekniske fejl, er det ifølge myndighederne flyselskabet LaMia og piloterne, der bliver holdt ansvarlige for styrtet.

Chapecoense har siden styrtet fået tildelt trofæet for Copa Sudamericano blandt andet på baggrund af finalemodstanderne Atletico Nacionals ønske om dette. Og så har en af de tre overlevende spillere forladt hospitalet.

Det gjorde Alan Ruschel med sin tårevædede fortælling om det flystyrt, der slog 19 af hans holdkammerater ihjel, og som højst sandsynligt kunne være afværget med en mellemlanding eller mindre overvægt på flyet.