Et smukt frisparksmål fra Christian Eriksen var ikke nok til at redde hovedstadsklubben der tabte 2-3 på udebane til AZ Alkmaar.

Lasse Schøne, Christian Eriksen og Viktor Fischer var alle med i startopstillingen, da Ajax Amsterdam søndag eftermiddag mødte AZ Alkmaar i den hollandske Æresdivision.

Christian Eriksen bragte sig selv i fokus midt i første halvleg, da han efter 21 minutter bragte Ajax foran 1-0 på direkte frispark. Den stilling var tæt på at holde halvlegen ud, men til allersidst i halvlegen udlignede Roy Beerens for Alkmaar.

I anden halvleg bragte Siem de Jong Ajax foran på et hovedstød efter et indlæg fra Bojan Krkic.

Kort efter tog kampen dog en drejning, da Ricardo van Rhijn begik straffespark og blev sendt i bad før tid med et direkte rødt kort. Den tidligere AGF-angriber Aron Johansson tog sparket fra 11-meter pletten, og Alkmaar udlignede endnu en gang.

Med kun 10 mand havde Ajax det svært, og efter 74 minutter sørgede Rasmus Elm for, at Alkmaar kunne tage alle tre point.

I slutfasen blev Christian Poulsen skiftet ind i stedet for Viktor Fischer, mens Lucas Andersen blev på bænken i hele kampen. Nikolai Boilesen var ikke udtaget til kampen.

Andreas Bjelland spillede hele kampen, da Twente på udebane vandt hele 4-1 over Feyenoord.