Uhhh. Det så spændende ud på papiret.

Men i praksis fungerede det ikke med Nicklas Bendtner i rollen som hængende angriber for Rosenborg.

Det måtte de norske mestres nye træner, Eirik Horneland, sande, da hans mandskab led et overraskende nederlag i sæsonens første kamp i den norske liga ude mod Bodø/Glimt.

2-0 sluttede det til hjemmeholdet efter en kamp, hvor Nicklas Bendtner blev skiftet ud efter 68 minutters spil.

Foto: Torbergsen, Mats
Vis mere

Eirik Horneland valgte i sin første kamp i spidsen for Rosenborg i Eliteserien at starte med danskeren, som er den dyreste spiller nogensinde i den norske liga, på 10'er-positionen bag spidsangriberen Alexander Söderlund.

Ud over et gult kort var det dog ikke meget den danske stjerneangriber fik sat sit præg på opgøret med.

Der var med andre ord meget langt mellem de geniale Bendtner-glimt i opgøret mod upåagtede Bodø/Glimt, som sluttede sidste sæson på 11.-pladsen.

Den tidligere landsholdsstjerne har haft en turbulent optakt til den nye sæson, efter at han efter nytår tilbragte 50 dage i fodlænke i København som følge af en voldsdom.

Dermed kunne han ikke træne med sin holdkammerater i denne periode.

Han blev dog meldt i god form op til sæsonstarten, men i Rosenborg har de gennem hele opstarten lagt vægt på, at de ville passe på danskeren - netop så han ikke løb ind i skader.

I flere af de sidste træningskampe op mod sæsonstart er 31-årige Bendtner blevet skånet.

Men han var altså med fra start i den skuffende sæsonåbner uden dog at vise, at han var i nærheden af noget, der lugter af topform.

Foto: Torbergsen, Mats
Vis mere