Serie A-klubben Fiorentinas anfører, Davide Astori, blev søndag fundet død på sit hotelværelse. Der er ikke nogen umiddelbar forklaring på, at den 31-årige italiener pludselig døde. Men den slags pludselige dødsfald blandt fodboldspillere er noget, italienerne arbejder meget med - og gør meget for at forhindre.

Det fortæller Alfonso de Nicola, der er overlæge hos førerholdet i Serie A, SSC Napoli.

»Uheldigvis kan det ske, og det er sket. Det må være med til at forstærke arbejdet med undersøge, hvordan vi kan spotte dette, så vi kan undgå det i fremtiden. I Italien er man meget på stikkerne for at forebygge disse pludselige dødsfald. Vi arbejder mere med det end alle andre lande,« siger Alofonso de Nicola til italienske Mediaset Premium ifølge Tipsbladets hjemmeside.

Alfonso de Nicola tilføjer, at efter det seneste dødsfald alligevel må gøres endnu mere og laves flere undersøgelser for at forhindre, at den slags sker i fremtiden.

Fiorentina skulle søndag have spillet udekamp mod Udinese i Serie A. Davide Astori blev fundet død på det hotel i Udine, som Fiorentina havde indlogeret sig på.

Som konsekvens af dødsfaldet er kampen mellem Udinese og Fiorentina aflyst. Og det samme er alle søndagens øvrige kampe i Serie A.

Andre læser også