Et af disse navneskilte kommer til at sidde på Ballon d'Or-trofæet den 11. januar.
Et af disse navneskilte kommer til at sidde på Ballon d'Or-trofæet den 11. januar. Foto: FRANCK FIFE

De sociale medier var nærmest i brand. Var vinderne af den prestigefyldte Ballon d*or blevet lækket ved en fejl?

På et dokument, der blev gengivet og delt hefttigt på Twitter i løbet af onsdagen, stod Lionel Messi som vinder af prisen. Det samme gjorde Celia Sacis, som vinder af kvindernes pris.

Lidt af en brøler, da den stort anlagte uddeling af prisen som 2015s bedste fodboldspiller først finder sted den 11. januar ved en stor gallafest. Her er Lionel Messi nomineret sammen med Cristiano Ronaldo og Neymar.

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION

Historien stak så meget af sted, at FIFA, der står for uddelingen, måtte gå ud med et dementi.

»I eftermiddagen er en historie, der første gang blev florerede på nettet i november, dukket op igen. Vinderne af Ballon d’Or er IKKE blevet lækket,« lød det onsdag aften fra FIFAs medieafdeling, ligeledes på Twitter.

Det var øjensynligt dette tweet fra den hollandske journalist Michel Abbink, der hurtigt satte gang i løjerne spredte sig – og det også nåede frem til en stribe af medier. Her kan man se, at Lionel Messi og Celia Sacis står som vindere af Ballon d’Or.

FIFA har dog også linket til en mulig forklaring. I et andet tweet henviser fodboldorganisationen til European Sports Medias hjemmeside, der har en liste over Ballon d’Or-vinderne. Den ligner til forveksling den, der tirsdag florerede.

messififa

Her står der:

»På grund af et teknisk problem blev Lionel Messi og Celia Sasic som FIFA Ballon d’Or-vindere for 2015. I virkeligheden vandt de henholdsvis UEFAs Bedste spiller i Europa 2015 og UEFAs bedste kvindelige spiller i 2015. Vi beklager fejlen.«

De priser blev uddelt allerede i august sidste år.

Nu er der bare tilbage og vente til den 11. januar for at se, om der er noget om snakken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.