Fifa kigger på regler, der skal muliggøre, at ligakampe kan spilles i eksempelvis USA og Saudi-Arabien.

Det er allerede et kendt fænomen, at eksempelvis Super Cup-finaler afvikles i andre lande, end dem der er involveret i turneringen, og det kan snart brede sig til ligakampe i nogle af de største europæiske turneringer.

Ved kongressen i Bangkok oplyser Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), at man aktuelt er i gang med at gennemgå de regler, der blokerer for muligheden.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Lande som USA og Saudi-Arabien forventes at være interesserede i at være vært for europæiske topkampe.

Der forventes at komme protester mod beslutningen fra tilhængere, der ikke ønsker at gå glip af deres favoritholds kampe, fordi de spilles langt væk.

Derimod forventes forslaget at blive modtaget positivt blandt ejere i europæiske storklubber.

Fifa oplyser, at reglerne bliver gennemgået af 10-15 store interessenter inden for fodbold, og en endelig udmelding forventes at komme inden for få måneder, hvis tiltaget bliver en realitet.

Der findes allerede eksempler på, at kampe uden for ligasystemet flyttes til andre lande. Blandt andet spilles den spanske Super Cup nu i Saudi-Arabien.

Onsdag blev det også en kendsgerning, at det første klub-VM for kvinder spilles i 2026.

Turneringen vil tælle 16 klubber og skal afholdes hvert fjerde år. Det vides endnu ikke, hvordan deltagerne fordeles kontinenterne imellem.

/ritzau/