De forsvarende pokalmestre, FC København, er klar til ottendedelsfinalen i DBU Pokalen efter sejr på 2-0 over sidste års finalister, FC Vestsjælland.

FC København vandt i foråret for sjette gang den danske pokalfinale, da det blev en sejr på 3-2 over FC Vestsjælland efter forlænget spilletid.

FCK var dengang bedst - uden for alvor at være overlegne.

Siden da er københavnerne blevet forstærket, mens vestsjællænderne er rykket ned - og blevet svækket.

Det kunne ses onsdag aften, da de to hold mødtes i 3. runde af DBU Pokalen i en kamp, som FC København vandt 2-0.

Københavnerne kom foran allerede efter syv minutter spil, da Kasper Kusk sendte et indlæg ind fra gæsternes højre side. Ved bageste stolpe dukkede Federico Santander op og headede bolden forbi Thomas Mikkelsen i hjemmeholdets mål.

Andreas Cornelius burde have fordoblet føringen, da han kom alene med Thomas Mikkelsen efter en god frispilning af Federico Santander. Men den tidligere Superliga-topscorer ramte ydersiden af stolpen med sit forsøg.

FC København fortsatte med at være spildominerende, men i løbet af første halvleg og i dele af anden halvleg kom værterne bedre med. Det var dog sjældent, at hovedstadsmandskabets mål for alvor var truet.

Da der manglede et kvarter, fandt Kasper Kusk med en god aflevering i dybden Andreas Cornelius, som denne gang sendte bolden forbi Thomas Mikkelsen og ind i netmaskerne til 2-0, der altså også blev kampens slutresultat, selvom FC Vestsjælland mod slutningen af kampen ikke var så langt fra at reducere.

I to kampe tidligere onsdag vandt FC Helsingør lokalopgøret mod Fredensbiorg med 1-0, mens FC Roskilde i en udsat kamp fra anden runde slog Jægersborg med 6-1.

Det betyder, at FC Roskilde skal møde Hobro i tredje rundes sidste kamp i næste måned.