Efter fem horrible Superliga-kampe i træk lykkedes det endelige for FC Nordsjælland at stoppe nederlagsstimen.

Og det kunne da også have set rigtig skidt ud med et sjette nederlag i træk for FC Nordsjælland, da det havde været en ny klubrekord. En negativ af slags vel at mærke.

Men det kom som sagt ikke til at ske, da farum-drengene i første halvleg overrumplede midtjyderne, der dog senere kom tilbage i kampen, som endte 2-2. Det uafgjorte resultat var en lettelse for FC Nordsjællands træner, Flemming Pedersen, der dog er en smule ærgerlig over, at føringen blev smidt væk.

»Det er lidt mixed feelings, men overordnet fik vi sat en stopper for blødningen. For vi har trods alt indkasseret 12 mål i tre kampe og haft fem nederlag i træk.«

Foto: Frank Cilius
Vis mere

»Når man er inde i en nederlagsstime, skal den stoppes så hurtigt som muligt. Og det har vi ikke formået, så det var dejligt, at vi fik formået det i dag. Men hensyn til den negative klubrekord, det er slet ikke noget som nogen tænker på,« siger Flemming Pedersen.

Ofte har man hørt om trænere, der har ligget søvnløse efter nederlag, men det har ikke været scenariet for taktikeren Pedersen ovenpå den ringe stime.

»Det har jeg ikke det store. Det var værre, da jeg var yngre og helt ung træner. Alt det der er jeg meget ud over.«

»Det er et dejligt sted at være her. Det kunne godt være, at det ville smitte følelsesmæssigt mere af på mig, hvis jeg mærkede, at vores ledelse virker nervøse og lige pludseligt kommer med taktiske ideer. Hvis der er ro på den øverste etage, vil den ro forplante sig i hele organisationen,« siger Flemming Pedersen.

I andre klubber kan det forekomme, at snoren til træneren ikke er særlig lang, når det går skidt. Men fyringstruet, det føler Flemming Pedersen sig bestemt ikke.

»Vi har heldigvis nogle folk her med Jan Laursen i spidsen, som er utroligt rolige. Altså jeg vil sgu næsten sige, at de har mere tillid til mig og trænerstaben, end de faktisk nogle gange burde have. Groft sagt, « siger Flemming Pedersen med et smil på læberne.

FC Nordsjælland møder fredag den ubestridte bundprop Vejle. Her har de igen mulighed for at vende den dårlige stime. Og det er også kun en stærk start på sæsonen, der har forhindret det i at se helt katastrofalt ud i tabellen, hvor mandskabet ligger på en syvende plads med 14 point efter 12 kampe.