Fredag er lig med fridag for FC Nordsjællands spillere.

Og i et hårdt program med midtugekampe gennem hele efteråret og en vigtig kamp mod FC Midtjylland ventende på søndag, så har cheftræner Johannes Hoff Thorup givet sine spillere en helt særlig ordre.

Smæk benene op, bestil noget takeaway - uden, at det bliver for vildt.

Det afslørede han efter torsdagens 1-1-opgør i Conference League, hvor flere stjerner blev sparet og spillerne virkede en anelse møre.

»Vi skal have vores spillere friske. De har en fridag fredag, og jeg har bedt dem om virkelig at tage vare på den.«

»Betyder det, at de skal have hjælp udefra i forhold til at lave mad og bestille noget udefra, så de ikke skal bekymre sig om alt muligt andet end bare at ligge på sofaen og pleje dem selv, så er det det, der skal til.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»For de skal virkelig bruge den fridag, så vi kan forberede os lørdag og så spille en hård kamp mod FC Midtjylland søndag, som vi glæder os til, men som også bliver svær,« siger FCN-træneren og giver sit bud på, hvordan spillerne holder den optimale fridag:

»Netflix, takeaway og en masse søvn!«

»Ej, de må godt tage en gåtur og få noget frisk luft - og i øvrigt skal de forsøge at holde deres normale døgnrytme, for det nytter ikke, at de ligger og sover 24 timer. Men de skal bare ikke lave noget for voldsomt,« lyder det fra Hoff Thorup, der selv må bruge fridagen på at komme en lille efterårssnue til livs.

Og der er brug for friske batterier hos FCN, for cheftræneren pegede blandt andet på, at der blev leveret en præstation med for lav intensitet mod slovakkerne.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Til kampen sparede han blandt andet profiler som Andreas Schjelderup og Kian Hansen, og det var et forsøg på at holde trætheden i truppen af vejen.

En nødvendig prioritering, vurderede han efter opgøret, da han blev spurgt, om han nedprioriterede Conference League-opgøret.

»Kritikere havde sagt det samme, hvis vi gjorde det på søndag. Vi kan ikke gøre det så meget anderledes.«

»Schjelderup har været mør i den sidste tid, for han har ikke været vant til at spille så mange kampe i streg. Det havde ikke været en mulighed at bruge ham i dag, for det havde vi ikke fået noget godt ud af.«

»Vi behandler spillerne med det, der skal til for at kunne vinde kræfter i et tæt program. Alle spillere kan ikke spille det hele konstant, og Kian har jo nærmest spillet det hele hidtil. Han havde også behov for en pause,« siger Johannes Hoff Thorup.

Efter 1-1-opgøret stak cheftræneren for Spartak Trnava til stemningen på Right To Dream Park - det kan du læse mere om HER.

Og B.T.s dom over opgøret får du lige HER.