AGF var foran med 1-0 ved pausen og havde kurs mod mesterskabsspillet, men det fik FC Nordsjælland ændret på.

FC Nordsjælland bliver en del af forårets mesterskabsspil i landets bedste fodboldrække på kvindesiden.

Det står klart, efter at FCN lørdag på udebane vandt 2-1 over AGF i grundspillets sidste spillerunde.

Med sejren sikrede nordsjællænderne sig en plads i top-6, mens AGF som nummer syv skal ned i kvalifikationsspillet, hvor aarhusianerne skal kæmpe for at bevare pladsen i Gjensidige Kvindeligaen.

Kampprogrammet havde artet sig sådan, at der var maksimalt på spil på Ceres Park med en plads i mesterskabsspillet på højkant.

Hjemmeholdet bragte sig i front fem minutter før pausen, da Sofie Bloch headede AGF på 1-0, hvilket midlertidigt sendte værterne ind i top-6-varmen og gæsterne ned på syvendepladsen.

Det fik stortalentet Kathrine Kühl fra FCN dog ændret på efter en times spil, da den 19-årige midtbanespiller modtog bolden på kanten af AGF's straffesparksfelt og sparkede den fladt i mål helt ude ved stolpen til 1-1.

Uafgjort kunne FCN bedst leve med, og efter udligningen satte gæsterne sig på mere og mere af spillet.

AGF fik dog produceret nogle enkelte muligheder, og indskiftede Benedickte Rasmussen kom til en pæn hovedstødschance, men hun headede lige på FCN-keeper Amanda Brunholt.

I stedet tog FCN sejren på et straffespark, da Dajan Hashemi scorede fra pletten fem minutter før tid.

Straffesparket så en anelse tvivlsomt ud, da en AGF-forsvarer tilsyneladende blokerede et skudforsøg med hoften, men dommeren virkede sikker i sin sag.

I toppen af rækken vandt topholdene HB Køge og Brøndby deres kampe. På udebane vandt Køge med 2-1 over Kolding, mens Brøndby slog Thisted med de samme cifre.

De seks hold i forårets mesterskabsspil er Køge, Brøndby, Fortuna Hjørring, Thisted, FCN og Kolding. AGF og Sundby skal ned i kvalifikationsspillet.