FC Nordsjælland fik endelig vendt den halvsløje stime til sejr fredag aften, da man slog Esbjerg i Superligaen. Dermed sikrede de sig en pæn del af de tv-penge, der fordeles efter denne spillerunde.

Kampen blev reelt afgjort i starten af anden halvleg, da udeholdets Youssef Toutouh fik direkte rødt, hvorefter Kasper Lorentzen scorede til 2-0 på det efterfølgende angreb. Senere lukkede Nicolai Stokholm kampen med en klassescoring fra 25 meter. I første halvleg havde holdets topscorer Joshua John bragt de danske mestre på 1-0.

På forhånd talte statistikkerne ellers imod FC Nordsjælland, da de fredag aften mødte Esbjerg på Farum Park. Hjemmeholdet havde ikke slået Esbjerg i klubbernes fire forrige opgøre, ligesom at de ikke havde vundet i de sidste fire kampe - hvis man tæller deres nederlag til Shakhtar i Champions League med i regnestykket.

Esbjerg kom da også med stor selvtillid i bagagen, efter af de havde slået AaB på udebane runden før. Men FC Nordsjælland satte sig lige så stille på kampen, og efter 31 minutter bragte lynhurtige Joshua John hjemmeholdet foran 1-0.

Et par hurtige træk ind mod midten af banen efterfulgt af en skudfinte skabte rum nok til at sende en afslutning af sted. Bolden trillede ind imellem benene på en Esbjerg forsvarsspiller, hvorefter en anden med samme klubdragt fik snittet bolden - dog ikke nok til at den ikke kunne trille i mål. Det var Joshua Johns ottende mål i syv superliga-kampe.

Fra starten af anden halvleg gjorde Esbjerg det svært for dem selv. Den 19-årige lejesvend fra FCK Youssef Toutouh fik direkte rødt kort, da han valgte at sparke til Andreas Laudrup efter en duel om bolden midt på banen. Dumt og urutineret.

I det efterfølgende angreb satte Kasper Lorentzen søm i kisten, da han iskoldt lagde bolden fladt ned i højre hjørne af målet, efter at have fået fat i kuglen lige uden for feltet. 2-0.

Midt i anden halvleg fik Jesper Lange en bold alene ned mod mål, men chancen blev misbrugt, da han forsøgte at drible uden om Jesper Hansen i målet. Jesper Lange faldt ellers til jorden i noget, der godt kunne ligne et straffespark, men da FC Nordsjællands målmand lige nøjagtig fik den ene lap på bolden, så dømte dommer Jens Maae hjørnespark. Det var chancen for at komme tilbage.

Kort før tid tog FCNs rutinerede midtbanemand, Nicolai Stokholm, et rush frem på banen, som han  afsluttede med et følt skud på mål med indersiden fra 25 meters afstand. Flot mål.

Resultatet blev altså 3-0, og dermed sikrede hjemmeholdet sig tredjepladsen i denne spillerunde, hvilket giver dem 5,6 millioner kroner, når sæsonens første fordeling af tv-pengene finder sted efter på mandag.

Esbjerg kan se frem til at få 1,3 millioner ind på bankkontoen, med mindre Silkeborg eller Brøndby vinder deres respektive kampe på søndag mod henholdsvis AaB og  Randers.

FCN fik med sejren en god generalprøve inden tirsdagens Champions League-kamp hjemme mod de forsvarende CL-mestre, Chelsea.