FC Midtjyllands nye cheftræner skal ikke kun måles på øjebliksbilleder, men på langsigtet udvikling af holdet.

Herning. Den nye cheftræner i FC Midtjylland, Kenneth Andersen, behøver ikke frygte for sit job, selv om klubbens aktuelle førsteplads i Superligaen skulle blive sat over styr.

Sportschef Svend Graversen vil måle sin nye cheftræner på, om han sætter en kurs, der på lang sigt kan bevare klubben som en væsentlig faktor i dansk topfodbold.

Det siger sportschefen, efter at Kenneth Andersen onsdag blev forfremmet fra U19-træner til cheftræner for danmarksmestrene.

- Hvad er succeskriteriet for, at han lykkes? Fyrer vi Kenneth, hvis han taber de næste tre kampe? Nej. Sådan er vi ikke som klub. Vi skal lykkes på den lange bane.

- Vi har med Glen Riddersholm og Jess Thorup vist, at vi har tålmodigheden til at lade trænerne lykkes med deres projekter. Nogle gange ser man måske, at det ikke er alle i dansk fodbold, der har den tålmodighed, siger Svend Graversen.

Sportschefen drømmer om et nyt mesterskab allerede i denne sæson, men han ved, at marginalerne kan tippe den forkerte vej for den nye cheftræner og resten af klubben.

- Kenneth skal måles på, om han kan bibringe de nødvendige resultater. Resultater et bredt begreb. Et dansk mesterskab eller europæisk avancement kan afgøres af stolpe ud eller ind, men vi skal kunne se retningen.

- Kan vi se, at vi hele tiden bliver gradvist lidt bedre, så er vi sikre på, at Kenneth er den rigtige. Det er den retning, han bliver målt på, siger Svend Graversen.

I Danmark er det ikke kutyme at forfremme en ungdomstræner til et cheftrænerjob. Og når det sker, går det sjældent godt.

Det bekymrer dog ikke Svend Graversen.

- Jeg har ikke skænket det en tanke, at der ikke er gode fortilfælde i Danmark, for jeg ved, at Kenneth er den træner, som kan tage os til det næste niveau.

- Hvis man kigger på de større herregårde syd for Danmark, så sker det på månedligt basis, at der kommer trænere med et mindre cv end Kenneth Andersens, men som bliver ansat som cheftrænere i noget større klubber.

- Så jeg ser overhovedet ingen problemer i, at han kommer fra ungdomsfodbold. Setuppet på et U19-hold minder i dag meget om det, der er på et superligahold.

- Den eneste store forskel er pressen og bevågenheden. Men resten er stadigvæk fodbold, siger sportschefen.

Kenneth Andersen tiltræder som cheftræner på en tre år lang kontrakt.

/ritzau/