Sønderjyske gør klogt i at øve sig på dødbolde inden næste Superliga-kamp mod Brøndby, for ukoncentreret opdækning var en stor del af forklaringen på 1-3-nederlaget til FC Midtjylland.

FC Midtjylland var klart det bedste hold i opgøret i Haderslev. Morten 'Duncan' Rasmussen havde flere gode forsøg i kampens indledning, men der skulle gå over 40 minutter, før udeholdet kom på scoringstavlen.

Pione Sisto traskede rundt med bolden i venstre side af banen og spillede den så ind i feltet til Petter Andersson, der stod med ryggen til målet. De to individualister kombinerede i et flot bandespil, så svenskeren Andersson til sidst kunne klappe bolden ind for øjnene af de forstenede sønderjyske-spillere.

Ganske som i første halvleg var Sønderjyske ikke for alvor farlige i anden halvleg, og i stedet var det Glen Riddersholms mandskab, der kunne bringe sig endnu tættere på sejren. Jakob Poulsen sparkede et frispark ind i feltet til Sylvester Igboun. Nigerianeren fik panden på indlægget og fortjent udbygget føringen.

Dermed var skabelonen for resten af anden halvleg lagt. Sådan næsten da. For i stedet for at cruise sejren hjem, så sørgede FC Midtjylland selv for at lukke hjemmeholdet ind i kampen.

En lang bold frem til Sønderjyskes Johan Absalonsen så ikke umiddelbart ud til at blive farlig efter en times spil, men det fik FC Midtjyllands nyudnævnte førstemålmand Jakob Haugaard lavet om på. Den 22-årige målmand løb noget uforstående ud af sit mål og kom dermed på mellemhånd, og Absalonsen kunne uden problemer prikke bolden ind i det tomme mål.

Scoringen gav nyt liv til hjemmeholdet, der fem minutter efter scoringen satsede offensivt. Bjørn Paulsen blev ofret på højrekanten og erstattet af den erfarne angriber Tommy Bechmann, men det fik sønderjyderne ikke det store ud af.I stedet bragte FC Midtjylland sig foran efter endnu en dødbold et kvarter før tid. Francis Dickoh fik hovedet på det hårde indlæg, men Marin Skender klarede flot i målet. Desværre for ham var Patrick Banggaard hurtigt over riposten, og forsvarsspilleren kunne uden problemer skovle bolden i mål.

Med den tredje sejr ud af fire kampe har FC Midtjylland, der gav Erik Sviatchenko comeback mod Sønderjyske, fået en perfekt start på sæsonen og indtager i skrivende stund førstepladsen.