Fodboldspilleren Kristoffer Olsson har genvundet både motorisk funktion og sine verbale evner efter blodpropper. 

Det oplyser FC Midtjylland i en pressemeddelelse, hvor man noterer sig, at svenskeren 'gør store fremskridt'.

Helt konkret er svenskeren i stand til at spise selvstændigt og i fuld gang med at træne sin gang. En markant udvikling, siden Olsson blev indlagt på Hammel Neurocenter.

'Selvom der stadig er kognitive udfordringer, og prognosen for hans fulde bedring forbliver usikker, er specialisterne på behandlingscenteret opmuntrede af de positive skridt, Kristoffer har taget,' skriver Midtjylland i meddelelsen. 

Foto: Jose Sena Goulao/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det var 20. februar, at Olsson mistede bevidstheden i sit hjem, hvor han efterfølgende blev lagt i respirator på Aarhus Universitetshospital. 

Længe stod det uklart, hvad han præcis var ramt af, inden man konstaterede, at han var ramt af en række 'små blodpropper i hjernen som følge af en ekstrem sjælden betændelsestilstand i hjernens kar.'

Efter sit ophold på hospitalet, hvor han blev udfaset af respiratoren, blev han udskrevet til Hammel Neurocenter, hvor han nu har gjort de store fremskridt. 

»Det er betagende at bevidne Kristoffers kamp mod sygdommen. Hans positive attitude, kampånd og utrættelige vilje til at vinde er en inspiration for os alle,« siger administrerende direktør, Claus Steinlein.

Midtjylland sender samtidig en stor ros i retningen af personalet på neurocenteret. 

'Deres dedikation og ekspertise har været af afgørende betydning for hans fremskridt, og vi er taknemmelige for deres fortsatte støtte,' lyder det. 

Den positive melding om Olsson kommer få timer inden, at klubbens Superligamandskab skal i aktion i et topopgør mod FC København.