Jonas Lössl er blevet henvist til bænken i FCM og får støtte fra Erik Sviatchenko. Ikke sjovt, lyder det.

Da sæsonen blev sparket i gang var landsholdsreserven Jonas Lössl klar førstemålmand i FC Midtjylland. Sådan er det ikke længere.

På grund af en skade til 32-årige Lössl fik den 11 år yngre Elias Olafsson for nylig chancen, og den har islændingen i den grad grebet.

Den talentfulde keeper har imponeret imellem stængerne for vicemestrene og blev i september kåret til månedens spiller i 3F Superligaen. I den netop overståede landsholdstermin fik han tilmed debut for Islands A-landshold.

Søndag fik Olafsson genvalg til startopstillingen i 2-2-kampen mod FC Nordsjælland, hvilket henviste Jonas Lössl til bænken, og FCM-anfører Erik Sviatchenko erkender, at den er en svær situation.

- Jeg har selv prøvet det, da jeg var i udlandet, og det er ikke en særlig sjov situation. Derfor skal vi være støttende og så imødekommende som muligt i forhold til den svære situation, som det selvfølgelig er for Lössl, siger Sviatchenko.

Manden med ansvaret for holdudtagelsen er cheftræner Bo Henriksen, og han er ikke i tvivl om, at Jonas Lössl er utilfreds med at være fravalgt.

- Jeg har haft rigtig mange snakke med Lössl. Det er da en situation, som vi snakker om, og det er klart, at han ikke er tilfreds, men det havde jeg heller ikke håbet.

- I sidste ende spiller jeg med det bedste hold. Altså jeg driver jo ikke nogen social forretning. Det er mit job at vinde fodboldkampe, og jeg spiller med dem, jeg tror og føler, der er bedst, siger Bo Henriksen.

Cheftræneren roser den vragede målmands reaktion på fravalget.

- Han har været fremragende på træningsbanen, og det er det, det drejer sig om. Jeg kommer jo ikke til at referere, hvad jeg snakker med Lössl om, men i sidste ende handler det om, at han skal vise, at han er bedre. Det er det, jeg håber på fra alle mine medarbejdere, hvis jeg sætter dem af eller ikke vælger dem.

- For mig drejer det sig om at have respekt og være ærlig over for mine medarbejdere, og det har jeg været over for alle. Jeg siger min mening og sandheden for mig, og så er der nogle, der er enige, mens andre er uenige, siger Bo Henriksen.

Han ser det generelt som et stort luksusproblem.

- Jeg synes, vi har de to bedste målmænd i Superligaen, og så skulle jeg selvfølgelig vælge én af dem. Det gik ud til Elias' fordel her, konstaterer Bo Henriksen.

Vurderingen er Erik Sviatchenko helt enig i.

- De er også de to bedste keepere for mig. Det er et sindssygt højt niveau, de begge har, men det er klart, at Jonas er viceanfører og en kæmpe spiller i klubben. Han har været i udlandet, er kommet hjem og leverer rigtig, rigtig godt.

- En uheldig skadespause gjorde, at der pludselig blev kamp om pladsen, og så er det Elias, der har taget den nu. Det er fodbold, når det er allerværst for Jonas, og det er fodbold, når det er allerbedst for Elias, siger anføreren.

Jonas Lössl vendte tilbage i februar hjem til den jyske hede efter næsten syv år i udlandet og skrev kontrakt til 2025.

Han ønskede ikke at lade sig interviewe efter søndagens pointdeling i Farum.

/ritzau/

Andre læser også